Del Museu de la Pagesia a la masia de Can Riquer Vell

Dijous, 23 d'abril de 2015 a les 17:45

En aquest itinerari pretenem que gaudiu més del recorregut i de les seves vistes, que no pas del punt d’arribada, la masia de Can Riquer Vell.

Aquesta masia es troba en l’actualitat totalment enrunada, i tan sols queden dempeus quatre parets. Us proposem d’anar-hi per conèixer millor l’extrem oriental del terme, ja que el camí passa per la carena de la serra de Can Riquer Vell i permet gaudir d’unes vistes magnífiques de Ca n’Elies, Can Ribot i Can Canyadell, així com d’un camí suau i agradable. 

El recorregut passa per davant de la masia de Can Riquer i de Can Campanyà, i és just quan travessem el pont vell de Can Campanyà sobre la riera que hem de girar a l’esquerra i prendre un camí de terra (un indicador de Vallès Natural ens marca Serra de l’Oleguera). 

Al cap d’uns metres ens posarem dins de la mateixa riera -depèn de l’època de l’any porta  més o menys cabal d’aigua, però sempre s’hi passa bé-. Hi ha un petit tram asfaltat i, quan s’haurà acabat, agafarem un camí que s’enfila a l’esquerra (també trobarem un indicador). El camí és costerut i irregular, fins que arribem a dalt de la serra, llavors comença a planejar i es converteix en un passeig còmode entre sembrats fins que veurem a l’esquerra les ruïnes de Can Riquer Vell. 

Ja de tornada, tan sols hem de seguir el mateix camí a la inversa. Si voleu reposar podeu fer-ho a la Font de Can Campanyà. La font actual és fruit d’una rehabilitació practicada a la dècada del  1990 aprofitant una antiga font popular. De l’antiga, només en romanen les restes de la bassa.  

Distància d’anada i tornada: 8 km aproximadament.

Darrera actualització: 17.06.2019 | 16:46