Del Museu de la Pagesia al Museu del Tractor

Dijous, 23 d'abril de 2015 a les 17:16

Museu de la Pagesia al Museu del Tractor: 20 min, 1,8 km
Museu del Tractor a Santa Rita: 45 min, 3 km
Santa Rita a Can Pedrerol de Dalt: 15 min, 1 km
Can Pedrerol de Dalt al Museu de la Pagesia: 30min, 2 km

Sortim del Museu de la Pagesia i baixem pel carrer de Pi i Margall i més tard per l’avinguda Molins de Rei. Passem per davant de Ca n’Amat i a la rotonda girem a la dreta cap al carrer de la Trepadella. A la següent rotonda, on ja hi ha un tractor antic, tornem a girar a la dreta pel carrer de les Telecomunicacions, on està ubicat el Museu del Tractor

Seguim l’excursió pujant pel carrer de les Telecomunicacions. Prenem el primer camí que apareix a l’esquerra i que s’endinsa suaument al bosc . Arribem a una cruïlla i girem a l’esquerra, deixant el camí que baixa a Can Cases del Riu. 

A uns 200 metres hi ha un altre trencall, agafem el camí  de la dreta, anomenat de la Guimarra. Arribem a la carena, una zona oberta on es veuen encara refugis de pastors excavats a les  parets de terra, i també alguns pous oberts al terra mateix. Aneu amb compte si sortiu de les pistes! A l’esquerra deixem el camí que agafarem més tard. 

Continuem caminant tot recte i podrem observar d’un cop d’ull la transició del món rural a l’industrial. Entre dues torres elèctriques properes al camí, hi ha  una barraca de pedra molt ben conservada, és al marge esquerre del camí i amagada entre la vegetació. El camí no té sortida i hem de tornar enrere fins a una pista a la dreta molt ampla i que baixa amb força pendent. 

A uns 200 metres hi ha una cruïlla, seguim recte i arribarem a la barriada del Canyet. Us recomanem que baixeu les escales que us porten al carrer de Santa Rita i hi feu una passejada. Aquí hi trobareu un bar i un restaurant. Ara ens queda la tornada, pugem pel carrer de l'Electricitat fins a la Masia de Can Pedrerol de Dalt, amb l’ermita de Santa Rita adossada a la façana. Tan sols la podrem veure des de fora i amb precaució ja que es troba en molt mal estat de conservació. Continuem endavant fins tornar al poble. 

Durada aproximada: 1,50 hores (sense parades)
Distància total aproximada: 7,8 quilòmetres

Darrera actualització: 17.06.2019 | 16:46