Camí de Sant Jaume, Pont del Diable i Torre Fossada

Dijous, 23 d'abril de 2015 a les 18:19

Itinerari circular que recorre part del que fou la Via Augusta a través del marge esquerre del riu Llobregat fins arribar al Pont del Diable i puja també a la serra de les Forques per visitar la Torre Fossada.

Distància total: 7,5 km aproximadament
Dificultat: mitjana
 

Caminada inclosa dins els actes de les Jornades Europees del Patrimoni

Comencem a l’estació de Rodalies Renfe. Hem de baixar al torrent de Pegueres i passar per sota les vies del tren fins arribar al riu, on trobarem un senyal que ens diu que som al camí de Sant Jaume. És el tram que porta de Barcelona a Montserrat i que ens recorda el traçat de l’antiga Via Augusta que actualment voreja el Llobregat

Seguirem el riu pel marge esquerra per un  camí que mai no deixa de ser planer i que ens porta fins al Pont del Diable. Després de fer la visita al conjunt monumental, continuem la nostra ruta dirigintnos cap a l’estació Martorell-Vila dels Ferrocarrils Catalans on hi ha un pas subterrani que ens permet travessar les vies. Apareixem a la Colònia del Carme, però nosaltres pugem a la dreta pel camí que hi ha entre l’estació i la primera casa. Seguint els rètols de Torre Fossada, arribarem al cim del Turó del Telègraf (145 m). 

Mentre recuperem l’alè, observem la torre i gaudim de les vistes panoràmiques que ens ofereix el lloc. Tornem a la pista principal i girem a la dreta carenant per la serra de les Forques  (162 m) fins a una bifurcació on agafem el camí de baixada a la dreta, en direcció al riu. Al final de la baixada trobem una cruïlla, girem a l’esquerra i continuem caminant sempre a l’esquerra fins travessar les vies del tren pel torrent Bo. A la cruïlla hi ha un rètol que ens confirma que la tornada a l’estació de Rodalies és a mà dreta. 

Darrera actualització: 17.06.2019 | 16:46