Taula Territorial per la Qualitat de l'Aire

Abril 2019

Gener 2016. Impuls

Vuit municipis s'uneixen per lluitar contra la contaminació atmosfèrica al seu territori. Més informació [...]

Aquest grup recupera l'esperit de l’antiga taula de municipis en defensa d’una major qualitat de l’aire a la zona mitja del Baix Llobregat: unes poblacions afectades per problemes de contaminació comuns i amb una singularitat pròpia. Aquella taula va quedar diluïda dins de la taula de la conurbació de Barcelona de la Generalitat i per la creada per la mateixa AMB.

A hores d'ara, l'integren les poblacions de: Castellbisbal, Cervelló, Corbera de Llobregat, El Papiol, La Palma de Cervelló, Martorell, Molins de Rei, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, Torrelles de Llobregat. També hi estan integrats l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Objectius

1. Posar en pràctica accions conjuntes per millorar la qualitat de l’aire per tenir més força i millors resultats.

2. Intercanvi de coneixements i d’experiències entre els municipis en aquest àmbit.

3. Coordinació per tal de demanar ajuts de forma conjunta.

4. Elaboració d’un Pla d’acció conjunt per a la millora de la qualitat de l’aire per unificar esforços i aconseguir millors resultats.

Aquest Pla fou aprovat en el Ple municipal del mes d'abril. Consulteu-lo fent clic aquí.

 

 

Pla d'Acció per a la Millora de la Qualitat de l'Aire (2008-2014-2020)

Aquest nou Pla ha de restablir els nivells de qualitat de l’aire per als contaminants de diòxid de nitrogen (NO2) i partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) per als 40 municipis de la zona de protecció especial.

Dins la zona de protecció especial 6 municipis superen els 100.000 habitants: Badalona, Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Sabadell, Terrassa i Santa Coloma de Gramenet.

Darrera actualització: 03.11.2021 | 10:13