Exposicions en línia de l'Arxiu

Entre les funcions de l’arxiu està la difusió dels documents a través d’exposicions i publicacions, a continuació podeu trobar la informació de les exposicions que es duen a terme o les finalitzades amb documents de l’arxiu municipal.

Mostra documental: 40 anys. El retorn dels ajuntaments democràtics a Castellbisbal

Mostra documental en conmemoració del 40 aniversari dels ajuntaments democràtics, i en motiu del Dia Internacional dels Arxius. A través de documents de l’Arxiu Municipal es retraten les primeres eleccions municipals democràtiques a Castellbisbal després de la dictadura.

Es pot consultar el catàleg de la Mostra Documental al  PDF adjunt.

Mostra documental: Armando Mas. Urbanisme i arquitectura a Castellbisbal als anys 60

Coincidint amb el Dia Internacional dels Arxius 2018, del 8 al 28 de juny de 2018 l’Arxiu Municipal de Castellbisbal ha organitzat una mostra documental dedicada a l'arquitecte Armando Mas Tulla en ocasió del centenari del seu naixement i trenta aniversari de la seva mort. Fou un arquitecte i urbanista actiu a Castellbisbal els anys 60, autor de projectes d'obra pública i xalets de segona residència.

Es pot consultar el catàleg de la Mostra Documental al PDF adjunt.

Mostra documental: Castellbisbal al segle XVIII. Una aproximació

Mostra documental amb motiu del Dia Internacional dels Arxius del 2014 sobre dos documents històrics de l’Arxiu Municipal de Castellbisbal que, conjuntament amb la reproducció d’un altre document, ens expliquen alguns aspectes de la vida quotidiana al Castellbisbal del segle XVIII.

Es pot consultar el catàleg de la Mostra Documental al PDF adjunt.

Mostra documental: Castellbisbal 180 anys enrere. La Primera Guerra Carlina (1833-1840)

Del 3 al 21 de juny de 2013, al vestíbul de l’Ajuntament es va dur a terme la mostra documental sobre els efectes de la Primera Guerra Carlina (1833-1840) a Castellbisbal. S’oferiran visites comentades a la mostra.

Amb aquesta mostra Castellbisbal se va sumar per primer cop a la celebració del Dia Internacional dels Arxius que es du a terme a tot el mon el 9 de juny. La mostra va permetre resseguir a través d’una vintena de documents que formen part del fons de l’Arxiu Municipal les conseqüències que va tenir, a Castellbisbal, la Guerra Civil de 1833-1840 que va enfrontar els partidaris de la reina Isabel II, amb els del pretendent Carlos María Isidro de Borbón (Carles V). Malgrat que Castellbisbal no va ser el centre de batalles o fets bèl•lics remarcables, les conseqüències es van fer sentir de forma important tant amb un augment dels tributs que havien de pagar per al sosteniment dels dos exèrcits que estaven en conflicte, com pels atacs, robatoris i fins i tot segrestos que varen patir alguns habitants.

Es pot consultar el catàleg de la Mostra Documental al PDF adjunt.

Trobeu-nos a les xarxes socials

Contacteu amb nosaltres

Arxiu Municipal

av. Pau Casals 9, planta -1 - 08755 Castellbisbal - Barcelona
Nom de contacte: Isaac Álvarez
Telèfon:93 772 02 25
Fax: 93 772 13 07
Adreça electrònica: arxiu@castellbisbal.cat
Lloc web: www.castellbisbal.cat/arxiu
Horari:  
De dilluns a divendres, de 09.00 a 14.00 hores
Veure situació en el mapa
Darrera actualització: 18.11.2020 | 08:46