S’obre una nova convocatòria dels Pressupostos Participatius Joves

Dimecres, 25 de gener de 2023 a les 00:00

El procés està obert a la participació del jovent de 14 a 29 anys empadronat a Castellbisbal amb l’objectiu que puguin decidir a quins projectes es destinaran els 10.000 euros del pressupost municipal que s’han reservat per a la iniciativa.

La Regidoria de Joventut, en col·laboració amb la Regidoria de Participació, ha posat en marxa aquesta setmana la cinquena edició dels Pressupostos Participatius Joves. Com cada any, aquest procés participatiu s’adreça a tot el jovent de 14 a 29 anys que viu a Castellbisbal amb l’objectiu que decideixin a quines activitats o projectes es destina el pressupost municipal que s’han reservat per a la iniciativa.

Enguany, el procés tornarà a comptar amb un pressupost total de 10.000 euros, dels quals 5.000 euros es destinaran a projectes particulars i 5.000 euros a projectes col·lectius.

La única condició és que els projectes que es presentin als Pressupostos Participatius Joves estiguin relacionats amb el benestar (salut, esport, sexualitat, igualtat de gènere, consum i altres addiccions) o la cohesió social (cultura, temps de lleure i oci alternatiu) i que les propostes no superin els 1.500 euros.

Calendari de participació

El termini de recollida de propostes als Pressupostos Participatius Joves es va obrir ahir, 24 de gener, i hi ha temps fins al proper 5 de març per fer arribar les idees a través del portal web Participa 311. Per fer-ho, cal donar-se d’alta de la plataforma i emplenar el formulari de proposta

Un cop recollides i validades les propostes, s’iniciarà la fase de votacions, que tindrà lloc del 23 de març al 6 d’abril. Els projectes escollits s’hauran d’executar al llarg d’aquest any 2023 i seran els mateixos joves, amb el suport dels professionals de la Regidoria de Joventut, els encarregats de desenvolupar els projectes i activitats seleccionats. 

El projecte de Pressupostos Participatius Joves es fa des de l’any 2019. Al llarg d’aquests quatre anys s’han presentat més d’una seixantena de propostes i se n’han executat un total de 50.

Darrera actualització: 21.06.2023 | 17:58