Interrupcions de la circulació de trens a la línia R4 per les obres del Corredor Mediterrani

Dijous, 30 de maig de 2019 a les 11:01

A hores d’ara, l’Ajuntament encara no n’ha rebut cap informació oficial i l’equip de govern treballa per aconseguir informació més detallada i fer-la arribar a les persones usuàries del servei.

Segons informacions comunicades per Adif als mitjans de comunicació, durant aquest estiu s’interromprà la circulació dels trens de la línia R4 entre Castellbisbal i Martorell com a conseqüència de la realització de les obres del Corredor Mediterrani.

L’Ajuntament ha conegut la notícia a través dels mitjans de comunicació i l’alcalde en funcions, Joan Playà, ha explicat que

“desconeixem les afectacions reals que provocaran els talls perquè no sabem realment quan es faran, quant temps duraran, ni quines seran les mesures alternatives que prendran Adif o la Generalitat per facilitar la mobilitat de les persones usuàries del servei”.

En tot cas, i davant d’aquesta realitat, Playà demanarà a Adif informació concreta de les interrupcions previstes per poder traslladar-la a tots els veïns al més aviat possible. A més, el consistori vol disposar de totes les dades per valorar si,  localment, es poden preveure mesures destinades a minimitzar els efectes d’aquestes interrupcions en la circulació de trens.

Reunions amb Adif i la Generalitat
Des que, a l’agost de l’any passat, es va conèixer que les obres del Corredor Mediterrani produirien interrupcions del servei ferroviari, l’Ajuntament ha mantingut reunions tant amb Adif com amb la Generalitat per conèixer el detall d’aquestes incidències.

D’aquesta manera, a l’octubre de l’any passat, es va fer una reunió amb el director general de Conservació i Manteniment d’Adif per exigir que s’informés puntualment el consistori de totes les afectacions o decisions relacionades amb aquestes obres així com de les repercussions sobre el servei i els usuaris. La resposta d’Adif fou que és la Generalitat qui ha de facilitar aquestes informacions.

Per aquest motiu, l’Ajuntament es va adreçar al secretari d’Infraestructures i Mobilitat del govern català que, en una reunió mantinguda al desembre de 2018, va assegurar que desconeixia els terminis i les afectacions concretes de les obres i es va comprometre a informar el consistori de totes les novetats de què fos coneixedor. Tanmateix, a dia d’avui, tampoc no s’ha rebut cap informació des d’aquesta instància.

Darrera actualització: 30.05.2019 | 15:32