Autocompostatge a les llars amb jardí i/o hort

Què és l'autocompostatge?

És un procés que permet reciclar els residus orgànics (restes de menjar i vegetals) i tancar, a casa, el cicle de la matèria orgànica. Amb l’autocompostatge podem transformar els residus en un recurs i en traiem un profit ja que obtenim compost , un adob orgànic i natural que millora les propietats del sòl i facilita el creixement de les plantes.

Es basa en el mateix mecanisme de descomposició de la matèria orgànica que el tradicional femer però en condicions controlades (temperatura, humitat, aireació...).

L'autocompostatge és una acció de prevenció de residus, ja que la matèria orgànica es gestiona en origen i no entra en el circuit habitual de recollida i gestió de residus municipals.

L'autocompostatge a Castellbisbal

A Castellbisbal, fomentem el compostatge casolà a les escoles i a les llars del municipi que tenen jardí i/o hort.

És per això que, amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i en el marc del Pla Director d’Autocompostatge Metropolità , periòdicament es realitzen cursos i tallers de compostatge i cedeixen de forma gratuïta compostadors als participants en el programa. Actualment, hi ha més d’una seixantena de compostadors funcionant al municipi.

Per saber-ne més...

  • Consulta aquest document
  • Coneix l'experiència de persones que fan compost...


 

Darrera actualització: 08.11.2018 | 09:33
Darrera actualització: 08.11.2018 | 09:33