Castellbisbal dóna suport als acords de pau de Colòmbia

Dijous, 29 de setembre de 2016 a les 10:07

El Ple municipal aprova dues mocions més: una per garantir un salari mínim de mil euros per a les persones contractades per l’Ajuntament i una altra per donar suport a les víctimes dels accidents i errors mèdics.

Poques hores abans que se signés a Colòmbia l’acord de pau amb la guerrilla de les FARC, tots els grups municipals, reunits dilluns al vespre en una nova sessió plenària, van aprovar per unanimitat una moció de suport al procés, reconeixent el paper de la societat civil colombiana i de les institucions que han fet possible arribar a la fi d’un conflicte armat que ha deixat 267.000 morts i gairebé vuit milions de desplaçats interns. L’únic grup que no va votar la moció va ser Ciutadans perquè el regidor del grup municipal ha presentat la seva renúncia al càrrec i el seu substitut encara no ha estat designat

El regidor de Cooperació i Solidaritat, Joaquim Sardà, en nom del grup d’Alternativa, va destacar que “una de les característiques bàsiques de l’acord, que posa fi a una feina iniciada fa 34 anys, és el seu caràcter inclusiu motivat per la participació de les dones”. Un valor que també va lloar la regidora d’Educació, Isabel Méndez, que, durant la seva intervenció en representació d’ERC, va esmentar que, simbòlicament, “la signatura de l’acord de pau es farà amb una bala reconvertida en bolígraf que porta gravada la llegenda: Les bales van escriure el nostre passat. L’educació, el nostre futur”. Per la seva banda, la portaveu de CiU, Natàlia Boya, va voler posar en valor la “força de la societat civil a l’hora de resoldre conflictes” i en el seu torn de paraula, el portaveu del PSC, David Vidal, va desitjar que “l’acord de pau de Colòmbia sigui un exemple per a altres indrets del món que conviuen amb conflictes armats”.

 

Per un salari digne

També per unanimitat, i a proposta del PSC, el Ple municipal va aprovar una moció per assegurar un salari mínim de mil euros per als treballadors del consistori i procurar que les empreses contractades també ho compleixin. I és que, segons el text de la moció, “l’actual salari mínim interprofessional, fixat pel govern espanyol en 655 euros, és insuficient per cobrir les despeses mínimes a les quals ha de fer front una persona per poder viure als municipis catalans”.

En aquest sentit, la portaveu d’Alternativa, Susanna Solé, va destacar que “l’equip de govern ja va decidir, abans de l’estiu, prendre aquesta mesura a l’acordar que totes les persones contractades amb plans d’ocupació tinguessin un sou mínim que es mou, en funció de la categoria, entre els 1.110 i els 1.330 euros, enlloc dels poc més de 850 euros que es cobraven fins ara”.

 

Suport al col·lectiu de víctimes d’errors mèdics

Finalment, amb els vots a favor de tots els grups i l’abstenció d’ERC, es va aprovar una moció per donar suport a les víctimes dels accidents i errors mèdics presentada pel grup de treball “Que no passi més”, que vol fer visible la situació que viuen els afectats per les negligències mèdiques amb la finalitat que es creï un marc legal específic per a la matèria.

Darrera actualització: 19.12.2018 | 12:14