Al·legacions i recursos a sancions de trànsit

Dilluns, 29 de setembre de 2014 a les 11:28

​​​​​​​

Aquest tràmit permet presentar al·legacions o recursos a una sanció per infracció de trànsit.

En aplicació de la Llei de Trànsit, un cop notificada una denúncia o acord d'incoació, la persona interessada disposa d'un termini de 20 dies naturals (a comptar des de l'endemà de la notificació) per presentar un escrit d'al·legacions.

En aquells expedients tramitats pel procediment ordinari (aquells en què es van formular al·legacions i no es va efectuar el pagament amb descompte) es pot presentar un recurs potestatiu de reposició contra la resolució sancionadora. 

Si s'efectua el pagament amb descompte, les al·legacions es tindran per no presentades.

Qui ho pot sol·licitar?

L'interessat

Quan es pot realitzar?

La persona interessada disposa d'un termini de 20 dies naturals (a comptar des de l'endemà de la notificació) per presentar un escrit d'al·legacions.

Recurs potestatiu de reposició. Aquest recurs és potestatiu per la qual cosa es pot escollir entre presentar-lo o interposar directament un Recurs contenciós administratiu davant del jutjat corresponent. El termini per interposar el recurs de reposició és d’un mes, a comptar des de l’endemà de la notificació de la resolució sancionadora.

Cost:

Gratuït

Termini de resposta:

La notificació de la resolució s'ha de fer en el termini màxim d'1 any des de la presentació de les al·legacions.

Normativa bàsica d'aplicació:

Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. RDL 6/2015, de 30 d’octubre, pel que s’aprova el tex refós de la Llei sobre Trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat vial (LSV) i els arts. 25 a 31 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic.

RDL 339/90, de 2 de març(LSV) i l’art. 15 del RD 320/94, de 25 de febrer, pel qual s’aprova el Reglament del procediment sancionador en matèria de trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat vial.

Servei responsable:

Seguretat Ciutadana

Cal aportar:

  • Fotocòpia de la denúncia
  • Documents justificatius o de prova

    Qualsevol altra documentació que considereu pertinent per fonamentar les al·legacions.

Canals de tramitació:

  • Presencial

    La gestió d'aquest tràmit es pot fer presencialment en l'horari d'atenció al públic: de dilluns a divendres de 8:30 a 14:30 hores, a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) de l'Ajuntament de Castellbisbal

Darrera actualització: 24.04.2024 | 17:32