Ajuts als propietaris d’habitatges en règim de lloguer afectats per la Covid-19

Dimarts, 23 de juny de 2020 a les 00:00

Aquests ajuts econòmics estan adreçats a les persones propietàries d’habitatges en règim de lloguer a famílies o persones en situació de dificultats econòmiques sobrevingudes com a conseqüència de l’estat d’alarma.

L’ajut econòmic que es concedirà és:

 • Import equivalent al 50% de la quota de l’IBI de 2019 corresponent a l’habitatge objecte del contracte de lloguer.
 • Import equivalent al 50% de la quota del Tribut Metropolità 2019 corresponent l’habitatge objecte del contracte de lloguer.

En el cas que una mateixa persona sigui propietària de més d’un habitatge en règim de lloguer podrà sol·licitar l’ajut per a cadascú d’ells.

L’Ajuntament de Castellbisbal promou aquesta subvenció amb la finalitat de donar ajuts econòmics a aquells propietaris que per iniciativa pròpia i sensibilitat social hagin o vulguin facilitar mesures de suport econòmic a persones arrendatàries que s’han vist afectades de forma negativa en la seva situació econòmica familiar per causa de la Covid-19.

Servei responsable de la tramitació:

Serveis a les Persones

Quan es pot demanar?

Fins al 31 de desembre de 2020

Qui pot sol·licitar els ajuts?

La persona física o jurídica, que sigui propietària d’habitatges en règim de lloguer al municipi de Castellbisbal.

Requisits per accedir-hi

Les persones beneficiàries hauran de complir els requisits següents:

 • Tenir la propietat de l’habitatge en règim de lloguer pel que s’hagi aplicat un descompte o moratòria al seu arrendatari amb motiu justificat de pèrdua de possibilitats econòmiques causat per la Covid-19.

Termini de resolució

El termini de resolució per a l’atorgament de les subvencions serà, com a màxim, de dos mesos a comptar des de la data de presentació de la sol·licitud. La manca de resolució dins del termini indicat tindrà efectes desestimatoris.

Per a més informació consultar les bases de la convocatòria.

Cal aportar:

 • Imprès de sol·licitud

  Formulari editable. Cal emplenar-lo i desar els canvis. Es pot aportar electrònicament al tràmit en línia corresponent. També es pot descarregar en la versió PDF i emplenar-lo manualment.

 • Full d’alta de creditors a l’Ajuntament de Castellbisbal

  Únicament si és una nova sol·licitud o mai havíeu rebut un ajut o pagament per part de l’Ajuntament de Castellbisbal

 • Còpia del contracte de lloguer

  S’ha d’haver realitzat abans de la declaració de l’estat d’alarma

 • Còpia del rebut del Tribut Metropolità

  Corresponent a l’any 2019

 • Declaració responsable

  Signada per les dues parts, on es fa constar l’acord per aplicar una reducció de l’import del lloguer o bé l’aplicació de la moratòria en el seu pagament, en les condicions i els terminis establerts.

Canals de tramitació:

 • Presencial

  Cal emplenar el formulari que us podeu descarregar de la columna lateral dreta, en versió PDF, i lliurar-lo juntament amb la resta de documentació requerida a l'OAC de l'Ajuntament, situada a l'avinguda Pau Casals, 9. (Horari: de dilluns a divendres, de 8.30 a 14.30 hores).

Darrera actualització: 02.11.2020 | 09:29