Campanya per incrementar la recollida selectiva a l’hostaleria i la restauració

Dijous, 22 d'abril de 2021 a les 00:00

A Castellbisbal, la campanya arribarà a 44 establiments i, entre d’altres, ha de permetre incrementar el percentatge de brossa orgànica recollida que, actualment, és inferior al 50 %.


Aquesta setmana, l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han posat en marxa una campanya per fomentar la recollida selectiva als establiments d’hostaleria, restauració i cafeteries del poble. La iniciativa duu per lema “El teu futur i el del planeta no es poden separar. Tota la resta sí” i arribarà a 43 bars, restaurants i cafeteries així com a l’hotel que hi ha a l’àrea de servei de l’autopista.

La campanya té un caire informatiu i d’acompanyament i es basa en les visites que diversos educadors mediambientals realitzaran als establiments per valorar com fan la recollida selectiva i donar-los consells per millorar-la. En aquest sentit, també es lliuraran materials de suport per facilitar la separació dels residus i es preveuen visites addicionals als establiments que tinguin més dificultats.

Castellbisbal és el primer municipi de l’àrea metropolitana on s’està duent a terme aquesta campanya i, en el cas del nostre poble, s’incidirà en la tria de la brossa orgànica, on tenim molt marge de millora.

Totes les activitats econòmiques i comerços estan legalment obligats a fer una correcta separació dels residus que generen. Al nostre poble, aquests establiments poden acollir-se gratuïtament al servei municipal de recollida de residus i usar els contenidors que hi ha a la via pública sempre que hagin separat les diferents fraccions i compleixin amb el reglament municipal de recollida de residus urbans. Tanmateix, s’ha detectat que hi ha casos en què no es fa una separació correcta.

Davant d’aquesta realitat, l’Ajuntament considera que la campanya de l’AMB permetrà millorar la recollida selectiva al poble i fer que Castellbisbal continuï sent un dels municipis referents i líders de la recollida selectiva a l’àrea metropolitana.

Iniciatives ja implantades a Castellbisbal
La campanya “El teu futur i el del planeta no es poden separar. Tota la resta sí” està impulsada per l’AMB amb finançament d’Ecoembes i Ecovidrio, però, a Castellbisbal, l’Ajuntament ja fa temps duu a terme iniciatives similars com la recollida porta a porta als establiments del cartró i de l’oli usat i d’altres residus especials. A més, també cedeix contenidors per a la brossa orgànica als comerços i establiments de restauració.

Amb la voluntat de continuar en aquesta línia, actualment, el consistori i l’AMB treballen conjuntament per valorar possibles canvis en el servei de recollida de residus que permetin un increment de la recollida selectiva. Les propostes que sorgeixin i es considerin adients es podrien incloure en el nou contracte de recollida de residus que es licitarà l’any que ve.

Actualment, el consistori està redactant el Pla de millora i optimització de la recollida selectiva que servirà per establir un sistema de recollida més individualitzat que pot incloure aspectes com la recollida segregada dels residus comercials, la instal·lació de contenidors intel·ligents o la implantació de la recollida porta a porta en determinats sectors del municipi.

Darrera actualització: 22.04.2021 | 14:14