Castellbisbal avança per ser un municipi cardioprotegit

Divendres, 17 d'octubre de 2014 a les 18:00

En les darreres setmanes, entre la Policia Local i l’Àrea d’Esports s'han adquirit quatre desfibril·ladors que s’han instal·lat en punts estratègics.


Les àrees de Seguretat Ciutadana i d’Esports treballen per tal de convertir Castellbisbal en un municipi cardioprotegit i, en les darreres setmanes, entre totes dues regidories han adquirit quatre desfibril·ladors externs semiautomàtics (DEA).

Els DEA són uns aparells que serveixen per atendre les persones que han patit una aturada cardiorespiratòria i permeten donar una primera atenció d’urgència als pacients, a l’espera de l’arribada dels serveis mèdics.

Dels quatre desfibril·ladors que s’han comprat, tres s’han incorporat als vehicles de la Policia Local; mentre que el quart s’ha instal•lat a l’Illa Esportiva. Els nous aparells s’afegeixen al que, des del 2012, ja hi ha a la Prefectura de la Policia Local.

Millor servei policial
La regidora de Seguretat Ciutadana, Conxi Llurba, ha explicat que el fet de col·locar els desfibril·ladors als vehicles policials “permet millorar l’atenció al ciutadà ja que el DEA serà allà on sigui el policia i, davant d’una emergència, no caldrà perdre ni un segon per anar a buscar-lo”. I és que està comprovat que, quan es produeixen casos d’aturada cardíaca, el fet de poder actuar durant els primers minuts és crucial per poder salvar la vida al pacient.

Llurba ha destacat que els desfibril·ladors de la Policia Local estan equipats amb un kit pediàtric per poder atendre menors i, a més, compten amb una protecció especial per tal que no es malmetin pel fet d’estar, permanentment, a l’interior dels vehicles.

L’Illa també és espai cardioprotegit
De la seva banda, l’Illa Esportiva ha incorporat també un desfibril•lador a les instal•lacions. El regidor d’Esports, Jaume Esquerda, ha explicat que “d’aquesta manera, es podrà atendre, amb la màxima velocitat, tant els usuaris de l’Illa com les persones que puguin patir una insuficiència cardíaca i que es trobin als carrers propers”.

Tot el personal policial i de l’Illa ha estat format per tal de poder utilitzar els desfibril·ladors amb la màxima eficàcia, quan sigui necessari.

Darrera actualització: 18.09.2019 | 09:14