Inauguració de l'exposició "Castellbisbal 1939, els darrers dies"

Dilluns, 17 de novembre de 2014 a les 17:46

Divendres passat, es va inaugurar l'exposició "Castellbisbal 1939, els darrers dies", que es podrà veure fins al dia 14 de desembre.


La inauguració va anar a càrrec de l'alcaldessa de Castellbisbal, Dolors Conde, i del regidor de Cultura, Martí Ribas, que es va mostrar satisfet en veure que "tot i ser una exposició que explica uns fets tristos, hem aconseguit que no sigui grisa i fosca sinó tot el contrari". I és que un dels reptes de l'Àrea de Cultura a l'hora de produir aquesta exposició va ser combinar el relat històric dels fets amb aspectes més càlids i humans per tal que la mostra fos el més propera possible al visitant. 

L’exposició
Castellbisbal 1939, els darrers dies consta de tres parts i comença amb l’exposició Catalunya bombardejada que ha estat produïda pel Memorial Democràtic de Catalunya. A continuació, s’ofereix un espai on, a través del relat de l’historiador Jordi Amigó, s’explica com es van viure els quatre darrers dies de la Guerra Civil a Castellbisbal. Amigó ha estudiat el final del conflicte al Baix Llobregat i, per proximitat geogràfica, ha estudiat també el final de la Guerra, al nostre poble.

Per completar la mostra, s’ha dedicat un espai per escoltar diversos testimonis. Mitjançant una producció audiovisual, es presenten els records de veïns de Castellbisbal que van viure aquells dies. Es tracta d'unes gravacions que es van fer al 2008 i que recullen el testimoni d'un total de 18 persones, algunes de les quals ja no són entre nosaltres.
Tot plegat, una exposició que es completarà amb objectes i documents que han estat cedits pel Museu de la Pagesia i per l’Arxiu Municipal.

Calendari de visites
Us deixem un recull d'imatges de la inauguració de l'exposició Castellbisbal 1939, els darrers dies, que es va viure el passat dia 14 de novembre, a la sala d'exposicions d'Els Costals. La mostra es podrà veure fins al dia 14 de desembre i l'horari d'obertura és els dissabtes de 18.00 a 21.00 hores i els diumenges de 12.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 21.00 hores. L'entrada és gratuïta.

Darrera actualització: 27.12.2019 | 16:33