Aclariments en relació amb la informació publicada per l’oposició sobre el servei de Policia Local dels darrers dies

Dijous, 25 de març de 2021 a les 12:45

L’equip de govern aclareix que malgrat que hi ha hagut una acumulació de baixes mèdiques, el servei de la Policia ha estat garantit en tot moment gràcies a l’esforç dels agents que estaven disponibles i del suport de Mossos d’Esquadra. A més, s’han contractat agents interins de manera urgent i s’ha incorporat un suport administratiu per atendre trucades.


Davant del comunicat que els grups polítics de l’oposició han publicat als mitjans de comunicació locals i a les xarxes socials i que fa referència al servei de la Policia Local, l’equip de govern vol fer alguns aclariments.

L’oposició explica que els darrers dies hi ha hagut una acumulació de baixes mèdiques dels agents de la Policia Local. L’equip de govern vol deixar clar que malgrat que va ser complex reorganitzar el personal per prestar els serveis habituals davant la reducció d’efectius, en cap moment, la ciutadania es va trobar en una situació de desprotecció tal com afirmen els grups polítics de l’oposició en el seu comunicat.

En tot moment, el servei de la Policia Local va estar garantit i es va prestar durant tots els dies que va durar aquesta situació gràcies a la disponibilitat, l’esforç i una especial dedicació dels agents policials que sí que estaven disponibles. A més, des del primer moment, es va comptar amb el suport i la col·laboració dels Mossos d’Esquadra que van reforçar la seva presència a Castellbisbal. D’altra banda, l’Ajuntament va destinar personal administratiu que va fer suport en l’atenció telefònica i va contractar agents de policia interins de manera urgent i que es van incorporar al servei immediatament.

Per tot això, cap trucada o demanda de servei urgent que hagi rebut la Policia Local durant els dies en què ha durat aquesta situació d’acumulació de baixes ha quedat desatesa i, per tant, tampoc s’ha posat en risc la seguretat de la ciutadania en cap moment.

Des del passat dia 16 de març el personal de la Policia Local s’ha anat incorporant de nou al servei i en aquests moments ja està funcionant amb normalitat.

L’equip de govern lamenta que el comunicat dels grups polítics de l’oposició hagi pogut generar inquietud o preocupació entre la ciutadania, especialment perquè es refereix a la prestació d’un servei tant important, bàsic i necessari com el que presta la Policia Local.

Des del Govern municipal es seguirà treballant per garantir, en tot moment, una correcta prestació del servei i es vol traslladar a la ciutadania un missatge de tranquil·litat, de seguretat i de plena confiança sobre la qualitat del servei que presta la Policia Local al nostre municipi.

Darrera actualització: 25.03.2021 | 13:02