Ajuntament i BiSCA es reuneixen per abordar la situació del comerç i la restauració locals davant de la Covid-19

Dimecres, 6 de maig de 2020 a les 14:25

La reunió es farà aquesta tarda i hi participaran regidors de l’equip de govern i membres de BiSCA així com representants de totes les formacions polítiques del consistori.


Aquesta tarda, se celebrarà la primera reunió de la taula de diàleg que ha proposat l’associació Botigues i Serveis de Castellbisbal (BiSCA) per tractar l’actual situació del comerç, la restauració i els serveis locals. A més de l’agrupació de comerciants i dels regidors de l’equip de govern, a la trobada també s’hi ha convidat representants de tots els grups polítics municipals.

A la trobada, l’Ajuntament hi presentarà el pla de contingència que es votarà en el ple de divendres i que, entre d'altres, destina 200.000 euros a ajuts i mesures econòmiques i fiscals per al teixit comercial, de restauració i empresarial local. En concret, el pla de contingència anuncia tota una sèrie de mesures per mitigar els efectes negatius que la crisi sanitària de la Covid-19 està provocant sobre el comerç i l’empresa local. No es tracta d’un document tancat sinó que, al contrari, és un instrument obert que podrà ser ampliat i modificat, si cal, amb noves aportacions o suggeriments que es puguin rebre.

La petició de fer una taula de diàleg per abordar la situació del comerç local va ser una proposta de BiSCA que l’Ajuntament va acceptar des del primer moment sent conscients de les dificultats amb què es troba el teixit comercial i empresarial en el moment actual. Tot i que la representació dels comerciants en aquesta taula sigui a través de BiSCA, l’Ajuntament vol deixar clar que totes les decisions que s’hi adoptin es prendran sempre tenint presents tots els establiments comercials i de serveis del poble independentment de si formen part, o no, de l’associació de comerciants.

Darrera actualització: 06.05.2020 | 14:31