Amplia programació d’activitats per celebrar Sant Jordi

Dimecres, 17 d'abril de 2019 a les 12:00

Coincidint amb la Diada, l’Ajuntament edita un llibre sobre la història del municipi durant l’antiguitat i l’edat mitjana i un recull de contes escrits per l’alumnat de quart de primària de l’Escola Els Arenys


Castellbisbal ja està preparat per celebrar la Diada de Sant Jordi. Durant una setmana, a partir d’aquest diumenge, dia 21, i fins al divendres, 26 d’abril, s’han programat diverses activitats, que tenen com a principals protagonistes els llibres i el foment de la lectura.

Com ja és tradició, el 23 d’abril, durant tot el dia, els carrers del centre urbà s’ompliran de paradetes de venda de llibres i roses. També hi haurà tallers infantils i per a adults, a més d’exhibicions i diverses propostes culturals, entre les quals destaca l’espectacle d’humor literari Absenta que, com a novetat de la programació d’enguany, es farà a les 21.00 hores a la Plaça del Joc. L’obra, a càrrec de la companyia Teatre Tot Terreny, és un homenatge als poetes i artistes del modernisme català que freqüentaven l’emblemàtic local Els Quatre Gats.

A més, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, la tarda del 23 d’abril es farà al Pati de l’Esbarjo un berenar i una xerrada sobre el conte Desfem l’encanteri! elaborat a partir del treball fet el curs escolar passat amb l’alumnat de quart de primària de l’Escola Els Arenys, dins del projecte Lletra a lletra, fem municipi de la Diputació de Barcelona. El llibre, editat per l’Ajuntament, és un conte que recull poemes i textos, acompanyats d’il·lustracions, que han fet els nois i noies sobre la Festa Major i els seus personatges de la imatgeria popular.

Entre les moltes propostes d’aquest Sant Jordi, també destaca la conferència que tindrà lloc a les 19.00 hores el 24 d’abril a l’Espai de la Plaça, amb què es farà un diàleg a l’entorn del llibre En els orígens del Castrum Benevivere quem vocant Episcopale. El terme Benviure/Castellbisbal, de l’antiguitat a l’edat mitjana editat per l’Ajuntament i basat en l’anàlisi de fons documentals d’arxiu i prospeccions arqueològiques inèdites que permeten, per primer cop, oferir una imatge viva i rigorosa de com era Castellbisbal durant l’antiguitat tardana i l’alta edat mitjana. El llibre és el primer d’una col·lecció que vol donar a conèixer la història local del municipi mitjançant la publicació dels monogràfics de les beques de recerca que convoca, anualment, l’Arxiu Municipal. Es podrà comprar el dia de Sant Jordi a les paradetes de la Plaça de l’Església i posteriorment es podrà adquirir al Museu de la Pagesia, per un preu de sis euros. Properament també es podrà descarregar, en aquest cas gratuïtament, des del portal web de l’Ajuntament.

Darrera actualització: 17.04.2019 | 12:14