Castellbisbal activa la fase d’alerta del Pla local de protecció civil per l’alt risc d’incendis forestals

Dijous, 12 d'agost de 2021 a les 13:25

L’activació d’aquest Pla coincideix amb el fet que la Generalitat ha activat la fase d’emergència del Pla d’incendis forestals i ha inclòs Castellbisbal en la llista de municipis amb restriccions i limitacions per prevenir possibles focs.


L’Ajuntament ha activat la fase d’alerta del Pla local de protecció civil davant de l’alt risc d’incendis forestals que hi ha al municipi. Actualment, Castellbisbal es troba al nivell 3 (màxim) del Pla Alfa de risc d’incendis.

L’activació del Pla local de protecció civil ha coincidit amb el fet que la Generalitat ha activat la fase d’emergència del Pla d’emergències per incendis forestals. L’entrada en aquesta fase ha comportat aplicar mesures preventives i limitacions en 279 municipis catalans, entre els quals hi ha Castellbisbal, i que estaran vigents, com a mínim, fins al 17 d’agost a les 00.00 hores.

Accés al medi natural
De les restriccions establertes per la Generalitat, la principal és la limitació d’activitats en el medi natural ja siguin de lleure o professionals i la prohibició d’accedir-hi i circular-hi amb vehicles motoritzats. Això significa que no es pot circular amb vehicle pels camins forestals però, a més, el consistori recomana no accedir a les zones boscoses encara que sigui a peu, en bicicleta o en altres mitjans sense motor.

Activitats agrícoles
Pel que fa a les activitats agrícoles, la Generalitat ha establert que totes aquelles tasques que comportin ús de maquinària no es podran fer de 10.00 a 20.00 hores (excepte la recollida de la fruita). Aquesta prohibició també és vigent a Castellbisbal i el consistori també recorda que les activitats de crema queden suspeses.

Carreteres i obres
Una altra de les restriccions al nostre municipi és la suspensió de les obres i intervencions a la xarxa interurbana de carreteres. En aquest sentit, l’Ajuntament està fent gestions per confirmar si també s’han d’aturar les obres del corredor mediterrani que passen per zones forestals del nostre poble.

Intensificació vigilància al municipi
Davant d’aquesta situació de perill d’incendi, l’Ajuntament també ha intensificat la coordinació entre els efectius de vigilància. En concret, la Policia Local reforçarà els patrullatges al medi natural per garantir el compliment efectiu de les limitacions establertes i s’ha demanat el suport dels voluntaris de Protecció Civil i ADF.

L’Ajuntament demana a la ciutadania que tingui precaució en la seva activitat diària i que es tingui present que qualsevol activitat humana pot comportar l’inici d’un foc (activitats de lleure, barbacoes,  burilles enceses o mal apagades, vehicles motoritzats...). A més, es demana que en cas de detectar qualsevol indici de columna de fum s’alerti al telèfon d’emergències 112 amb la màxima celeritat.

Darrera actualització: 12.08.2021 | 13:25