Castellbisbal condemna els casos de violència masclista d’aquest cap de setmana

Dimarts, 2 de juny de 2020 a les 00:00

El consistori expressa el condol a familiars i amistats de les víctimes i es reafirma en el compromís de seguir treballant per erradicar qualsevol forma de violència contra les dones.


L’Ajuntament de Castellbisbal condemna els feminicidis de dues dones que han estat víctimes de violència masclista aquest darrer cap de setmana. Divendres, una dona va morir a Santa Coloma de Gramanet presumptament a mans del seu fill, i dissabte, una altra dona va ser assassinada presumptament per la seva parella a Esplugues de Llobregat.

A més de mostrar el condol a familiars i amistats de les víctimes i de solidaritzar-se amb els municipis afectats, el consistori vol expressar, una vegada més, el seu rebuig contundent a qualsevol forma de violència contra les dones. També es reafirma en el compromís de continuar treballant per a la seva erradicació, tot recordant que la població de Castellbisbal va ser colpejada per l’assassinat d’una veïna a finals de l’any passat.

Precisament, al portal web Castellbisbal dona la cara actualment hi ha una campanya oberta de denúncia a la violència de gènere on les persones que ho desitgin poden omplir un formulari i deixar constància del seu posicionament envers l’erradicació de la violència de gènere, en totes i cada una de les seves formes.

Recursos contra la violència masclista

Des de l’Ajuntament es recorda que en cas de patir violència masclista o d’observar a prop qualsevol cas, es pot trucar a qualsevol dels següents serveis: 

  • Atenció les 24 hores al 900 900 120 
  • Telèfon 016, que no deixa rastre en la factura i ofereix atenció en 52 idiomes.
  • Policia Local al 93 772 11 88, a qualsevol hora i qualsevol dia de la setmana

A més, totes aquelles dones que sentin que casa seva ha deixat de ser un lloc segur poden acudir a qualsevol dels més de 30 establiments del municipi que s’han sumat a la campanya de l’Institut Català de la Dona contra la violència masclista i trucaran per elles als telèfons d’emergència.

Consulteu tots els recursos actius a la Guia de Serveis a les Persones.

Darrera actualització: 02.06.2020 | 12:55