El Ple aprova tres mocions: pel dret a morir dignament, per l’amnistia i per la contenció dels lloguers d’habitatge

Dimarts, 2 de març de 2021 a les 12:30

En el ple del mes de febrer també s’hi va debatre una moció a favor de la llibertat d’expressió i en suport a Pablo Hasél que va ser rebutjada perquè no va comptar amb prou suports.


En el Ple municipal del mes de febrer, celebrat la setmana passada, s’hi van debatre quatre mocions, tres de les quals van ser aprovades mentre que la quarta es va desestimar. En concret, es van aprovar les mocions a favor del dret a morir dignament, de la contenció dels preus de lloguer d’habitatges i de l’amnistia dels presos i represaliats per causes relacionades amb l’independentisme. En canvi, la moció per defensar la llibertat d’expressió i en suport a Pablo Hasél va ser desestimada.

La primera de les mocions va ser la proposada per la Federació de Municipis de Catalunya, en suport al dret a morir dignament i es va aprovar per unanimitat. Entre d’altres, la moció reclama que es legislin els diferents aspectes relacionats amb el dret a una mort digna i exigeix que les administracions dotin els serveis mèdics dels recursos necessaris per garantir una bona atenció en el tram final de la vida de les persones.

Al Ple, també s’hi va aprovar una moció de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) perquè s’apliqui, a Castellbisbal, la Llei de mesures urgents en matèria de contenció de preus en els contractes d’arrendament. A més dels vots de la CUP, el document va comptar amb el suport d’Alternativa per Castellbisbal (AC), Esquerra Republicana (ERC) i Junts per Catalunya (JxCat). El Partit dels Socialistes (PSC) es va abstenir i Ciutadans (Cs) hi va votar en contra.

De la seva part, ERC va presentar una moció per reclamar l’amnistia per a les 2.800 persones que han estat o estan encausades per la participació en actes a favor del dret a l’autodeterminació com el referèndum de l’1 d’octubre de 2017. La moció també reclama l’amnistia per als més de 600 ajuntaments i càrrecs electes catalans que tenen oberts processos contenciosos-administratius per actuacions relacionades amb el procés d’independència de Catalunya. La moció es va aprovar amb els vots a favor d’AC, ERC, CUP i JxCat i els vots en contra del PSC i Cs.

Finalment, es va debatre una moció presentada per l’Ajuntament, a proposta de l’AMI, en suport al raper Pablo Hasél i a favor de la llibertat d’expressió que va ser desestimada. Tots els grups polítics van presentar els seus arguments a favor o en contra del text i en alguns casos van expressar estar a favor de la defensa de la llibertat d’expressió, però no de com estava plantejada la moció. Alguns grups també es van mostrar crítics amb algunes de les manifestacions de Pablo Hasél per considerar-les masclistes, misògines i homòfobes. Finalment, el text es va desestimar perquè només va comptar amb els vots a favor d’ERC i la CUP, ja que AC i JxCat es van abstenir i el PSC i Cs hi van votar en contra.

Darrera actualització: 03.03.2021 | 09:42