L’Ajuntament es reuneix amb la Generalitat per parlar de les afectacions de les obres del Corredor Mediterrani

Divendres, 28 de desembre de 2018 a les 00:00

A la trobada, que ha tingut lloc aquest matí, han assistit l’alcalde i el regidor de Mobilitat, que s’han reunit amb el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya


L’alcalde, Joan Playà, i el regidor de Mobilitat, Enrico Martinelli, han traslladat aquest matí al secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, la seva preocupació per les afectacions de les obres del Corredor Mediterrani en el tram Castellbisbal - Martorell, que està previst que comencin a principis de 2019 i que, segons informacions que s’han publicat en alguns mitjans de comunicació, podrien comportar la reducció, a la meitat, del servei de la línia R4 de Rodalies de RENFE.

“El fet que aquesta sigui una de les línies de transport públic més utilitzades per la població del municipi ens preocupa, i molt”, destaca l’alcalde, Joan Playà,

que reitera la voluntat de l’Ajuntament de planificar i dur a terme totes aquelles accions que, dins de les competències municipals, permetin minimitzar les afectacions per als ciutadans que comportaran les obres.

Durant la reunió d’aquest matí, a més de traslladar la preocupació per la possible reducció del servei de la R4, l’alcalde i el regidor també han reclamat a la Generalitat la necessitat de disposar de més aparcaments dissuasius propers a l’estació de Rodalies, que permetrien descongestionar l’actual pàrquing:

“Fa molt de temps que traslladem aquesta demanda a RENFE i a l’AMB i ara, amb l’increment de nous usuaris que segurament tindrem a partir del gener amb l’entrada de Castellbisbal a la zona 1 del transport públic metropolità, aquesta millora de la zona d’aparcament és encara molt més urgent”, destaca Playà.

Calendari de reunions

La trobada d’aquest matí amb la Generalitat se suma a la reunió que el passat mes d’octubre l’Ajuntament va tenir amb ADIF, l’empresa que gestiona les infraestructures ferroviàries. “Tant bon punt, a l’agost, vam conèixer la notícia que a principis del 2019 començarien les obres del Corredor Mediterrani en el tram Castellbisbal – Martorell vam demanar poder tenir aquestes reunions per conèixer de primera mà els treballs a realitzar i concretar les afectacions que comportaran”, destaca Joan Playà que lamenta, un cop més, “que no s’informi directament als ajuntaments afectats, que sovint ens assabentem de les novetats a través dels mitjans de comunicació”.

Les obres

La construcció del Corredor Mediterrani és un projecte llargament esperat pel país. Pel que fa al tram entre Castellbisbal i Martorell, les obres inclouen, entre d’altres, incorporar una via més a l’estació de Castellbisbal (que passarà a tenir-ne sis) i recuperar el túnel de la Mina que està en desús des dels anys 80. A més, es preveu que la línia ferroviària connecti directament amb el polígon de Sant Vicenç per millorar el servei que es presta a algunes de les empreses instal·lades al nostre municipi. Es preveu que les obres estiguin finalitzades el 2020.

 

Darrera actualització: 28.12.2018 | 15:07