L’Ajuntament proposa una acció per analitzar l’espai públic des d’una perspectiva de gènere

Dilluns, 29 de novembre de 2021 a les 11:05

L’activitat tindrà lloc aquest dijous, 2 de desembre, i consisteix a detectar i analitzar quins elements físics i socials condicionen la percepció de seguretat de les persones que hi viuen i que l’utilitzen.


Aquesta setmana l’Ajuntament posa en marxa una acció que té per objectiu valorar si tothom té la mateixa percepció de seguretat als carrers, places i espais públics de Castellbisbal. L’activitat es titula Marxes exploratòries des de la perspectiva de gènere i ha de servir per incorporar la diversitat de les persones a l’hora de dissenyar i transformar els entorns urbans.

L’activitat tindrà lloc aquest dijous, 2 de desembre. Durant la trobada, que començarà a les 17.30 a l’Espai de la Plaça, dinamitzadores especialistes en aquest tema explicaran el concepte d’urbanisme feminista i proposaran diversos espais públics per analitzar. Tot seguit, les persones participants aniran als llocs seleccionats on podran exposar si s’hi senten segures així com detallar els riscos que perceben.

La sessió està oberta a tota la ciutadania, però, prioritàriament, es vol donar veu a les dones i a les persones amb identitat no binària.

Les Marxes exploratòries des de la perspectiva de gènere estan incloses en la programació Drets per a tothom i també són una de les accions que planteja com a necessària el Protocol municipal contra les violències masclistes a l’espai públic.

Darrera actualització: 29.11.2021 | 11:37