L’alcalde de Castellbisbal exigeix a l’AMB que retiri el padró del tribut metropolità del 2020 pels errors generats en 3.000 rebuts del municipi

Divendres, 4 de desembre de 2020 a les 10:25

La petició es produeix després que l’AMB ha reconegut que els errors que ha comès han provocat increments dels rebuts de fins al 14 % quan l’augment màxim aprovat és del 5 %.


L’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, ha presentat un requeriment a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) perquè retiri el padró del tribut metropolità de Castellbisbal del 2020. Aquesta petició es produeix després que dilluns passat, l’AMB va reconèixer que s’han produït errors de càlcul en el tribut metropolità del nostre municipi i que s’han aplicat increments indeguts en més de 3.000 rebuts.

Els errors de càlcul han comportat augments de fins al 14 % en els rebuts quan el Consell Metropolità de l’AMB va aprovar que els increments del 2020 serien de, com a màxim, un 5 % respecte el 2019. Per tot això, l’Ajuntament de Castellbisbal exigeix a l’AMB que s’anul·li el padró actual i que se n’aprovi un de nou que s’ajusti a l’ordenança fiscal del tribut metropolità.

La presentació d’aquest requeriment és el pas previ per a la presentació d’un recurs contenciós-administratiu davant dels jutjats.

Informació a la ciutadania
Joan Playà també exigeix a l’AMB que s’adreci a totes les persones perjudicades del municipi per informar-los com es retornaran els imports cobrats indegudament i exigeix que les devolucions es facin de la manera més simplificada, eficient i ràpida possible. A la vegada, Playà exigeix que s’informi a tot el veïnat de Castellbisbal que l’errada ha estat comesa per l’AMB i que és únicament responsabilitat d’aquest organisme.

Finalment, el consistori exigeix a l’AMB que obri el corresponent expedient informatiu per determinar els errors que s’hagin pogut produir, per identificar-ne les causes i per valorar les possibles responsabilitats.

Darrera actualització: 04.12.2020 | 10:50