Les jornades Drets per a tothom i el Dia Mundial per a l’Erradicació de la Violència vers les Dones reivindiquen una societat més justa i més igualitària

Dijous, 21 de novembre de 2019 a les 12:35

Les activitats de Drets per a tothom comencen aquesta tarda i es clouran dilluns amb els actes de commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere


Des d'avui i fins al 25 de novembre, Castellbisbal celebra les jornades d’activitats Drets per a tothom: cinc dies durant els quals es reivindicarà la voluntat d’aconseguir una societat més justa i més igualitària i on la violència no hi tingui cabuda.

La regidora d’Igualtat, Melania Solís, ha explicat que

amb el lema Drets per a tothom volem sensibilitzar i conscienciar entorn a les desigualtats encara existents en diferents àmbits de la societat

a la vegada que

aquest lema ens ha de permetre visualitzar molt clarament i de forma contundent la lluita per a l’erradicació de la violència vers les dones.

En aquest sentit, enguany, en el programa d’activitats es destaquen, de forma gràfica, totes les activitats i actes específics en la reivindicació dels drets de les dones.

Programa d’activitats
Les activitats comencen aquesta tarda amb un documental per sensibilitzar de les greus conseqüències de la violència en el món de l’esport. La pel·lícula, que duu per títol 26 d’abril, Play again, explica la història real d’un exfutbolista que va patir una brutal agressió en un patit de veterans que li va provocar una lesió medul·lar i, com a conseqüència, va quedar tetraplègic.

A partir d’aquí, s’han previst activitats per a cada dia. Divendres, la lluita per la igualtat de les dones als anys 60 serà el fil argumental de la proposta teatral titulada W.I.T.C.H. i dissabte, concert solidari amb les persones que pateixen hipomagnesèmia familiar a càrrec de Les Anxovetes.

Diumenge al matí, es faran el gruix dels actes amb la celebració de la Festa dels Drets dels Infants i la Cursa-Caminada en contra de la Violència de Gènere. Sota el títol Drets per a tothom, es faran tot un seguit d’activitats al parc de Folch i Torres que començaran a les 10.30 hores i s’allargaran fins a les 14.00 hores.

Dia Internacional contra la Violència de Gènere
Drets per a tothom es tancarà amb la commemoració, el dilluns 25 de novembre, del Dia Internacional contra la Violència de Gènere. A partir de les 17.30 hores, i amb la col·laboració del Col·lectiu Roja Llavor, la Plaça de l’Església acollirà tot un seguit d’activitats de sensibilització i en suport a les dones víctimes de la violència masclista i es reservarà un espai on tothom podrà deixar constància del seu testimoni, de la seva vivència o del seu rebuig.

Darrera actualització: 21.11.2019 | 15:01