Policia Local i Protecció Civil han visitat 115 persones de més de 65 anys que viuen soles

Divendres, 24 d'abril de 2020 a les 09:00

Es tracta de persones amb qui no s'havia pogut contactar per telèfon i l'objectiu ha estat comprovar que es troben bé. Només en dos casos ha calgut activar algun servei per donar-los suport.


Agents de la Policia Local i voluntaris de Protecció Civil han visitat 115 persones majors de 65 anys que viuen soles i a les que no s’havia pogut contactar per via telefònica per comprovar que es troben bé i que tenen una xarxa de suport que les ajuda. L’acció s’ha realitzat conjuntament amb els Serveis Socials i es va dur a terme del 15 al 18 d’abril.

En les visites es van seguir tots els protocols preventius per evitar el contagi com són l’ús de mascaretes i guants i el manteniment de les distàncies de seguretat i tant els policies com els voluntaris van dedicar una estona per parlar amb cada persona i detectar les necessitats que poguessin tenir. A més, els van informar dels diferents serveis de què disposen perquè puguin usar-los si els necessiten.

Important xarxa de suport familiar i veïnal
En la majoria dels casos, les persones no s’havien pogut localitzar perquè havien canviat de número de telèfon, però no havien actualitzat les dades al padró municipal i també s’ha constatat que moltes d’elles no es trobaven al seu domicili habitual perquè, a l’inici del confinament, van anar a viure a casa de familiars per no estar soles.

Els que sí que continuen vivint al seu domicili han assegurat que compten amb una xarxa de familiars, amics o veïns que els ajuden i només dues persones han requerit una atenció addicional que ha comportat activar un servei de teleassistència i un altre d’Àpats a domicili.

Aquestes visites personals completen el seguiment telefònic a la gent gran que es va posar en marxa a l’inici del confinament per comprovar que les persones grans que viuen al poble es troben bé i que tenen una xarxa que els dona suport. Justament aquesta setmana, s’ha començat una segona ronda de trucades.

Agraïment del consistori
Des de l’Ajuntament

es vol agrair i posar en valor l’actitud de la gent del poble per  ajudar les persones que estan soles, ja que moltes d’elles han expressat que si bé no tenen cap familiar a prop, els amics i els veïns es preocupen perquè estiguin bé i no els falti res.

El consistori també

agraeix la feina dels voluntaris de Protecció Civil per la tasca que estan fent aquests dies de forma totalment desinteressada així com la dels professionals de Policia Local per la implicació total amb el suport als Serveis Socials durant aquesta situació d’emergència sanitària.

Darrera actualització: 24.04.2020 | 09:25