Torna la campanya “Gent gran segura” coincidint amb el cobrament de la paga d’estiu

Dilluns, 28 de juny de 2021 a les 00:00

Policia Local i Mossos d’Esquadra també recomanen mantenir la guàrdia durant l’estiu i protegir els domicilis per prevenir possibles robatoris. 

Amb motiu del cobrament de la paga d’estiu dels pensionistes, Mossos d’Esquadra han posat en marxa, un any més, una campanya d’informació adreçada a la gent gran, amb la intenció de prevenir que siguin víctimes de robatoris o estafes.

Entre d’altres consells bàsics de seguretat, recomanen evitar anotar el número secret a la targeta o la llibreta, ja que el podrien fer servir si les robessin. Si han d'utilitzar el caixer automàtic, és preferible que siguin interiors i que es puguin tancar amb pestell, i en tot cas, que no deixin que ningú s'acosti massa. S'ha d'evitar retirar del banc grans quantitats de diners, i si ho han de fer, es recomana buscar a algú de confiança que els acompanyi i que guardin els diners en un lloc segur.

Al carrer han de parar atenció a les distraccions provocades per estranys, ja que es poden acostar amb la intenció de robar o estafar amb diferents argúcies, com ara intentar bescanviar un bitllet de loteria premiat, tacar amb un líquid i després voler netejar la taca, fer-se passar per un conegut de fa anys o demanar alguna informació o signatura.

Prevenir robatoris a les cases

Durant l’estiu cal extremar les precaucions ja que els lladres estan pendents d’absències llargues dels domicilis per vacances. Davant d'aquest fet, tant la Policia Local de Castellbisbal com els Mossos d'Esquadra, tenen elaborats consells per tal que la ciutadania pugui implementar-los i marxar més tranquils de vacances. Són recomanacions que estan recollides en un fulletó informatiu que aquests dies l’Ajuntament ha fet arribar a tots els domicilis.

Entre d'altres consells, destaca la importància de no avançar per xarxes socials els dies que marxarem de vacances, demanar algú de confiança que ens reculli la correspondència, tancar bé tots els accessos amb clau i dipositar en un lloc segur els objectes de valor.

 

Darrera actualització: 28.06.2021 | 12:46