Castellbisbal aprova una moció contra la imputació de Mas, Ortega i Rigau

Dimarts, 27 d'octubre de 2015 a les 15:01

El Ple Municipal ha aprovat també una moció d’urgència per reclamar a la Generalitat el pagament de les beques menjador.


El Ple de l’Ajuntament de Castellbisbal va aprovar ahir al vespre una moció per donar suport al President de la Generalitat, Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau, imputats per haver posat les urnes per al procés participatiu sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014.

El text aprovat denuncia “l’escassa qualitat democràtica d’un estat que fa un ús partidista de les institucions judicials i emet judicis polítics contra representants electes per impulsar processos democràtics”. En aquest sentit, el regidor d’ERC, Sergi Bonilla, va defensar la moció assenyalant que “el que ha fet l’Estat espanyol és un greu atemptat a la democràcia”, denuncia a la qual es va sumar la regidora d’AC, Susanna Solé, que va alertar del fet que “imputar l’organització del procés participatiu del 9N és menystenir el vot del poble català”.

Per la seva banda, el regidor del PSC, David Vidal, va reconèixer que “és un error judicialitzar el procés polític que es viu a Catalunya” i va reclamar “més voluntat de diàleg i d’arribar a pactes per evitar la fractura amb l’Estat espanyol”.

En el seu torn de paraula, el regidor de Ciutadans, Manuel Lora, va dir que “no es pot donar suport a una acció que va en contra de llei perquè el missatge que li estem donant al poble és que es rebel·li perquè no passa res si ho fan”, argument que la regidora de CiU, Natàlia Boya, va debatre amb contundència: “Les lleis han d’estar al servei de la ciutadania i s’han d’adaptar al temps que es viu. Si no fos així, les dones encara no podrien votar”, va sentenciar.

La moció de suport a Mas, Ortega i Rigau es va aprovar amb els vots a favor d’AC, PSC, ERC i CiU, i el vot contrari de Ciutadans.

Moció d’urgència per garantir les beques menjador
Les beques menjador també han arribat al Ple Municipal en forma de moció d’urgència, per demanar que la Generalitat es faci càrrec de la quantitat econòmica que li correspon i que molts ajuntaments estan assumint des de fa anys.

Segons va alertar la regidora d’AC, Susanna Solé, aquest curs, a Castellbisbal, una quinzena d’escolars s’han quedat sense la beca menjador de la Generalitat. “El compromís del consistori, malgrat no tenir responsabilitats competencials al respecte, és que cap infant es quedi sense aquest ajut, de manera que ens farem càrrec del cost”, va assegurar. De fet, i segons s’explica a la moció, “l’Ajuntament de Castellbisbal ha anat complementant de forma important el sistema de beques al municipi amb una aportació durant el curs 2014-2015 d’un import total de 9.797,50 euros”.

El document també denuncia que la partida pressupostària que dedica la Generalitat a les beques menjador porta quatre anys congelada i que s’ha endurit la situació exigida als usuaris i usuàries per accedir al sistema d’ajuts, de manera que s’ha produït una important reducció del nombre de beques i s’ha deixat d’atendre infants que s’atenien en cursos anteriors. La moció, per tant, acorda que cal “exigir a la Generalitat de Catalunya que habiliti les partides pressupostàries adients per tal que es puguin atorgar pel curs 2015-2016 les beques menjador necessàries per atendre les sol·licituds avaluades pels serveis socials, per tal de garantir un àpat equilibrat al dia a tots els infants en situació de vulnerabilitat”.

Aquesta moció d’urgència es va aprovar amb els vots a favor d’AC, PSC, ERC i Ciutadans, i l’abstenció de CiU.

Darrera actualització: 07.09.2020 | 12:34