L'Ajuntament aprova la rebaixa del rebut de l'IBI el 2016

Dilluns, 2 de novembre de 2015 a les 09:36

La rebaixa, que oscil·larà entre l’1,1 i el 6,9%, suposarà un estalvi de més de 460.000 euros per al conjunt de la ciutadania.


El Ple de l’Ajuntament de Castellbisbal, reunit el passat 26 d’octubre, ha aprovat les ordenances fiscals per a l’any 2016, marcades per la rebaixa del rebut de l’impost sobre béns i immobles (IBI), i la congelació de la resta de taxes, tret d’algun cas en què el preu s’arrodoneix, sense que aquest fet suposi augmentar la pressió fiscal al ciutadà.

L’alcalde, Joan Playà, es va mostrar molt satisfet de la mesura, que, segons va recordar, dóna compte del compromís adquirit per l’actual equip de govern, format per AC i ERC, de rebaixar la pressió fiscal sobre els ciutadans. “És la primera vegada en vuit anys que s’abaixa el preu de tots els rebuts de l’IBI, fet que suposarà, per a l’any 2016, un estalvi per al conjunt de la ciutadania de més de 460.000 euros”, va destacar.

La rebaixa dels rebuts de l’IBI per a l’any vinent, que oscil·larà entre l’1,1 i el 6,9%, és fruit, en part, de la revisió del valor cadastral que l’equip de govern va demanar a finals de juliol, després de rebre un escrit del Ministeri d’Hisenda recomanant-ho. Una revisió que comportaria, segons va alertar l’alcalde, Joan Playà, la reducció en els ingressos municipals de més de 880.000 euros. “Perquè aquesta reducció tan important no afecti de forma negativa el finançament de molts serveis que es presten des de l’Ajuntament i que beneficien tota la ciutadania, s’ha pres la decisió de modificar el coeficient municipal, que puja del 0,53 i 0,563 al 0,57%”, va reconèixer Playà, que va criticar el fet que “entre el 2008 i el 2013 el rebut de l’IBI s’hagués incrementat en més del 112% perquè mai no es va voler modificar aquest coeficient municipal, que és l’instrument legal que permet modular la quota a pagar que finalment recau sobre els ciutadans”. En aquest sentit, l’alcalde, Joan Playà, va defensar la mesura argumentant que “permet rebaixar l’IBI a tots els contribuents i, alhora, evitar un descens en els ingressos municipals que pugui perjudicar el finançament de serveis públics que es consideren del tot necessaris per a la població”.

En el torn de paraules, la regidora de CiU, Natàlia Boya, va denunciar que “la rebaixa de l’IBI que proposa l’equip de govern, que en alguns casos representa pagar només un euro de menys, és del tot insuficient”, crítica a què també es va sumar el regidor del PSC, David Vidal, que va alertar del fet que “els que més tenen tindran més estalvi i els que menys, que són els que més ho necessiten, ni tan sols notaran la rebaixa”. Pel que fa al regidor de Ciutadans, Manuel Lora, va retreure a l’Ajuntament que “s’abaixa l’IBI perquè el preu de l’habitatge a Castellbisbal ha perdut valor”.

Les ordenances fiscals per a l’exercici 2016 s’han aprovat amb els vots a favor d’AC i ERC, l’abstenció de PSC i Ciutadans i el vot contrari de CiU.

Darrera actualització: 07.09.2020 | 12:34