S'instal·la un aparcament de bicicletes a l'Estació de RENFE de Castellbisbal

Dimecres, 18 de maig de 2016 a les 08:12

El Bicibox té capacitat per a 14 bicicletes i permet aparcar-les dins d’unes caixes metàl·liques que donen seguretat contra els robatoris i actes incívics.

 

Aquests dies ha entrat en funcionament un mòdul del Bicibox que s’ha instal·lat al pàrquing de l’Estació de RENFE de Castellbisbal. El servei és una iniciativa conjunta entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Castellbisbal que té com a objectiu fomentar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport.

El Bicibox permet disposar d’un aparcament protegit per a les bicicletes, que es podran estacionar gratuïtament dins d’unes caixes metàl·liques que donen seguretat contra els robatoris i actes incívics. Amb capacitat per a 14 bicicletes, el servei instal·lat a l’Estació de RENFE de Castellbisbal actualment ocupa, de manera provisional, tres places d’aparcament de vehicles, a l’espera que, ben aviat, s’habiliti una illeta on s’instal·larà de manera definitiva el Bicibox sense que calgui reduir espai d’aparcament per a cotxes.

Per utilitzar el servei, cal registrar-se, prèviament, al portal de Bicibox. El registre, que no suposa cap cost per a l’usuari, dóna dret a estacionar gratuïtament una bicicleta en qualsevol dels aparcaments de la xarxa, per un temps màxim de 48 hores consecutives en els dies laborables i per un temps màxim de 72 hores en el cas d'aparcaments que es facin incloent-hi dies del cap de setmana. Aquestes limitacions s'estableixen per facilitar la rotació d'usuaris.

Durant els propers dies, l’AMB farà una campanya de comunicació al costat del mòdul de Bicibox de l’Estació de RENFE de Castellbisbal per fomentar el registre dels usuaris al nou servei d'estacionament de bicicletes, que també disposa d’una aplicació mòbil que, entre d’altres possibilitats, permet geolocalitzar les parades, visualitzar-ne l'ocupació i comunicar qualsevol tipus d’incidència.

Darrera actualització: 02.01.2020 | 18:24