L'Oficina Antifrau investiga els contractes entre l'Ajuntament i l'empresa INIPRO, des del 2008

Divendres, 17 de juny de 2016 a les 16:39

L’Ajuntament col·laborarà amb Antifrau aportant tota la informació demanada amb la màxima transparència

 

L’Ajuntament de Castellbisbal ha rebut una comunicació de l’Oficina Antifrau de Catalunya en la qual es reclama al consistori que li lliuri informació sobre els pagaments efectuats a les empreses Iniciatives i Programes, SL (INIPRO), Educare XXI, SL i Itinere Serveis Educatius, SL, durant el període comprès entre l’1 de gener de 2008 i el 31 de desembre de 2015. L’Oficina Antifrau també demana a l’Ajuntament una relació dels contractes adjudicats a qualsevol d’aquestes tres empreses, en aquest període de temps.

Tal com recullen els mitjans de comunicació, la Guàrdia Civil i l’Oficina Antifrau investiguen les contractacions a l’empresa INIPRO per part d’ajuntaments socialistes per presumptes delictes de prevaricació i tràfic d’influències, entre d’altres, vinculats amb un possible finançament il·legal del PSC. La Guàrdia Civil ha escorcollat diversos ajuntaments com el de Tarragona, Viladecans i Reus.

De la documentació trobada a l’Ajuntament de Castellbisbal pels serveis jurídics i econòmics, s’ha certificat l’adjudicació d’un contracte a INIPRO el 14 de març de 2014, durant el govern format per PSC-CIU. Aquest contracte, que té una durada de dos anys prorrogables a 2 anys més, està destinat a la gestió del servei públic del casal infantil “El Mirador” i el seu import total és de 206.834,40 euros (IVA exclòs).

Els pagaments fets a INIPRO durant el 2015 han estat de 113.758,90 i durant el 2014 de 34.127,67 euros pel contracte esmentat anteriorment.

L’Ajuntament col·laborarà amb l’Oficina Antifrau en la seva investigació, aportant tota la informació demanada amb la màxima transparència.

Darrera actualització: 13.09.2019 | 15:59