Castellbisbal homenatjarà al filòleg i lingüista Antoni Maria Badia i Margarit

Dilluns, 17 de novembre de 2014 a les 16:19

L’Ajuntament de Castellbisbal retrà homenatge al filòleg i lingüísta Antoni Maria Badia i Margarit, mort aquest diumenge als 94 anys


Nascut a Barcelona, Badia i Margarit guardava una estreta relació amb Castellbisbal perquè part de la seva família materna és del municipi. 

És per aquest motiu que l’Ajuntament vol fer públic el seu condol, alhora que anuncia que ja s’han començat a fer les primeres gestions per preparar un seguit d’actes d’homenatge vinculats a la figura i l’obra d’Antoni Maria Badia i Margarit, un dels grans referents en el camp de la lingüística catalana que, en paraules del regidor de Cultura de l’Ajuntament, Martí Ribas, “ha deixat un llegat insubstituïble, donant prestigi a la llengua i la cultura catalanes arreu del món”.

Badia i Margarit va néixer el 30 de maig de 1920 i va destacar per la seva gran tasca i contribució a la lingüística històrica, principalment la catalana. Fa dos anys va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat, i també ha estat guardonat amb la Creu de Sant Jordi i el Premi d’Honor a les Lletres Catalanes, entre moltes altres distincions. Antoni Maria Badia i Margarit va ocupar, entre altres càrrecs, el de rector de la Universitat de Barcelona, primer president de l’Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes, responsable de l’àrea de lingüística de la Gran Enciclopèdia Catalana, i membre de l’Institut d’Estudis Catalans i de la Real Academia Española. Com a gran ambaixador de la llengua i la cultura catalanes en l’àmbit internacional, Badia i Margarit era doctor honoris causa de diverses universitats, com ara la de Sorbona i Salzburg.

Darrera actualització: 27.12.2019 | 16:31