Castellbisbal estrena Mapa de Patrimoni Cultural

Dimecres, 7 de novembre de 2012 a les 11:43

El document recull 209 indrets del municipi que destaquen pel seu interès cultural i natural.


La Diputació de Barcelona ha fet entrega a l’Ajuntament de Castellbisbal del Mapa del Patrimoni Cultural del municipi. El document, recull un total de 209 indrets de la vila que destaquen pel  seu interès. 

De cadascun d’ells s’ofereix una fitxa,  acompanyada d’una fotografia i la seva ubicació mitjançant cartografia digital. 

Del total d’elements inventariats, un 65% correspon a patrimoni immoble (edificis, conjunts i elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil). La resta del repertori inclou un 9% de patrimoni moble (col·leccions, objectes i elements urbans); un 5%, documental (fons documentals i d’imatges); un 9%, immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals);  i un 12%, natural (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars).

L’objectiu del Mapa de Patrimoni és conèixer i valorar la riquesa cultural i natural del municipi, permetent l’establiment de mesures per a la seva protecció, conservació i difusió, així com la planificació de la seva rendibilització social. Actualment un total de 110 municipis de la  província de Barcelona disposen del seu Mapa de Patrimoni Cultural i una desena més estan en procés de realització 

Darrera actualització: 11.11.2019 | 17:20