El Ple aprova una moció per demanar atenció continuada al CAP, les 24 hores del dia i tot l'any

Dimecres, 29 de juliol de 2015 a les 15:20

La moció va comptar amb els vots favorables de tots els regidors del consistori.


El Ple de l’Ajuntament de Castellbisbal va aprovar, dilluns al vespre, una moció per demanar més servei d’atenció continuada al CAP Castellbisbal. El text, aprovat per unanimitat, reclama, entre d’altres, que la Generalitat restauri el servei durant les vint-i-quatre hores del dia i tots els dies de l’any.

La moció també exigeix al Govern català que el Departament de Salut faci una assignació pressupostària per tal de poder dotar el Centre d’Assistència Primària de més serveis i mostra el compromís municipal per treballar conjuntament i per impulsar polítiques de sanitat que beneficiïn tota la població.

El text aprovat parteix d’una Declaració política que el grup local del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) va fer el 16 de juliol i que va ser recollida per l’Equip de Govern, format per Alternativa per Castellbisbal (AC) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Per tal de donar veu a totes les forces polítiques representades al Consistori, es va obrir un debat en què van participar els portaveus dels grups polítics municipals i gràcies al qual s’ha pogut consensuar un text comú que compta amb el suport de totes les forces polítiques.

L’alcalde de Castellbisbal i responsable de Sanitat, Joan Playà, va valorar, en nom de l’Equip de Govern (AC i ERC), la feina feta per “redactar aquest nou text on cabem tots i on fem un front comú per aconseguir que s’augmenti el servei d’atenció continuada que es presta al CAP Castellbisbal”.

D’altra banda, el regidor del PSC, David Vidal, va valorar el consens, perquè “dóna més força a l’Ajuntament per aconseguir la reobertura del servei” i la regidora de Convergència i Unió (CiU), Natàlia Boya, va destacar que “el text recull la voluntat de tot el poble per tenir un servei de salut públic i de qualitat”.

El regidor de Ciutadans, Manuel Lora, va agrair a l’Equip de Govern que el que era una proposta d’un partit polític s’hagi obert a la participació de tots i que el document final s’hagi pogut consensuar entre totes les forces polítiques.

Darrera actualització: 13.12.2019 | 18:32