El Ple rebutja les mesures de la Unió Europea per frenar l'arribada de refugiats

Dimecres, 30 de març de 2016 a les 18:47

El consistori prepara diverses activitats per informar i sensibilitzar de la situació que viuen les persones que fugen de la guerra de Síria

El Ple de l’Ajuntament de Castellbisbal del mes de març ha aprovat una declaració per la qual el consistori manifesta “la indignació i el rebuig més contundent i inequívoc als acords assolits per la Unió Europea en el sentit de retornar els refugiats de Grècia i Turquia”.

El text, que ha estat aprovat per unanimitat de tots els partits polítics, també sol·licita al Govern en funcions de l’Estat que posi per davant la protecció dels refugiats que, segons es diu en el text, “han passat de ser persones perseguides que fugen dels conflictes bèl·lics a ser considerats immigrants il·legals”.

En la seva intervenció, el regidor de Cooperació, Joaquim Sardà, va recordar que els refugiats “mai són il·legals” i va defensar que “la por a perdre una mica del que tenim a la Unió Europea no ens ha de fer oblidar la solidaritat més bàsica”. Així mateix, va afegir que “no podem ser aliens al drama humà que viuen aquestes persones”.

Accions futures
Sardà va fer un repàs de les diferents accions que s’han dut a terme per contribuir en l’atenció als refugiats i va anunciar que, en els propers mesos, es preveuen més accions de sensibilització a la població. Entre aquestes, es contempla la possibilitat de celebrar el Dia del Refugiat, com a manifestació de rebuig a les polítiques de la Unió Europea davant d’aquesta crisi humanitària.

Darrera actualització: 03.12.2019 | 17:43