Castellbisbal s’adhereix al Pacte contra la segregació escolar de Catalunya

Dimarts, 26 de febrer de 2019 a les 00:00

El Ple municipal també aprova una moció de suport al cos de Bombers de la Generalitat que reclama una dotació adequada de recursos materials i humans per al parc de bombers de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal


El Ple del mes de febrer, celebrat ahir al vespre, ha aprovat l’adhesió de l’Ajuntament de Castellbisbal al Pacte contra la segregació escolar a Catalunya, un compromís per a l’èxit educatiu promogut pel Síndic de Greuges. Entre d’altres mesures, el document planteja avançar en la gratuïtat de l’ensenyament amb un augment del finançament dels centres públics i concertats. També proposa elaborar un nou decret d’admissió de l’alumnat potenciant els instruments per combatre la segregació escolar: criteris de preinscripció, oferta de places, zonificació i ràtios de grups i centres.

“Tot i que, segons els darrers informes del Síndic de Greuges, Castellbisbal és un dels municipis catalans de més de 10.000 habitants amb menys segregació escolar, com a ajuntament hem d’assumir el compromís de donar suport i facilitar les mesures del pacte”, va destacar la regidora d’Educació, Melani Solís. Per la seva banda, el regidor del PSC, David Vidal, va remarcar que “a l’escola catalana no hem de permetre cap mena de discriminació” i la regidora d’ERC, Isabel Méndez, va puntualitzar que “la millora, el suport i la prevenció a favor de l’èxit educatiu mai no estan de més”.

L’adhesió de Castellbisbal al pacte va comptar amb el vot favorable del PDeCAT, ERC, PSC i Alternativa i l’abstenció de Ciutadans, que malgrat reconèixer que la segregació escolar és un dels problemes més greus que pateix Catalunya va lamentar que “els equips de govern responsables no hagin invertit recursos per pal·liar la situació”, segons paraules del regidor del grup, Juan José Montes.

Suport al cos de Bombers

El Ple celebrat ahir també va aprovar una moció de suport al cos de Bombers de la Generalitat, que fa mesos que denuncia mancances que afecten la prestació del seu servei. El text, que es va aprovar per unanimitat, reclama, entre d’altres mesures, l’increment de la plantilla al parc de bombers de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal, renovar el material caducat i dotar l’equipament d’un nou camió escala.

Darrera actualització: 26.02.2019 | 13:53