Reunió del Gabinet de crisi per casos de violència masclista
Durant la trobada s’ha fet una valoració del protocol activat al municipi per atendre el cas del feminicidi del passat 20 d’agost i s’han establert les actuacions que es faran a partir d’ara.
Aquest matí s’ha reunit a l’Ajuntament de Castellbisbal l’equip del Gabinet de crisi activat per atendre el cas del doble crim masclista del passat 20 d’agost que va acabar amb la vida de dues dones, una d’elles veïna del municipi.
La trobada, presidida per l’alcaldessa Maria Dolors Conde Domínguez, ha comptat amb la presència de membres de l’equip tècnic del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya i del Grup d’Atenció a la Víctima (GAV) dels Mossos d’Esquadra de Rubí, així com de les tècniques referents dels Serveis Socials municipals, el sotsinspector de la Policia Local i l’equip del Gabinet d’Alcaldia i Comunicació de l’Ajuntament. També han assistit la regidora delegada de Serveis Socials, Anna Sardà Fernández, el regidor de Seguretat Ciutadana, Luis Luque Navas, i el regidor de l’equip de govern, Jordi Piera.
Durant la reunió s’ha fet una primera anàlisi conjunta de les intervencions realitzades fins al moment i s’han acordat les accions que es duran a terme al municipi per establir protocols per conscienciar la ciutadania sobre la problemàtica de la violència masclista i per impulsar sessions formatives als centres educatius del municipi sobre aquesta xacra.
L’Ajuntament de Castellbisbal reitera el seu compromís per continuar lluitant contra la violència masclista i fer tots els esforços necessaris per avançar en garanties respecte al dret bàsic de les dones a viure sense por, amb respecte i llibertat.
Així, recorda que totes les dones i els seus fills i filles que pateixin violència tenen al seu abast un seguit de recursos específics d’atenció i assessorament que es poden activar trucant al telèfon de Can Margarit al 93 772 00 55 o bé contactant amb la Policia Local al telèfon 93 772 11 88, que ofereix atenció les 24 hores del dia, tots els dies de l’any. També es poden adreçar al telèfon d’atenció a les violències masclistes, 900 900 120, que és gratuït i confidencial, i en cas d’emergència, al 112.