Castellbisbal gestionarà un pressupost de més de 20 milions d’euros al 2018

Dimarts, 28 de novembre de 2017 a les 00:00

L’Ajuntament comptarà l’any vinent amb un pressupost de 20.549.926 euros, una xifra que s’incrementa un 2% respecte de l’exercici 2017.


El Ple municipal va aprovar ahir el pressupost de l’Ajuntament per al 2018, que serà d’un total de 20.549.926 euros. Segons l’alcalde, Joan Playà, “es tracta d’un pressupost de continuïtat que, a més de garantir les millores incorporades durant l’any 2017, permetrà posar en marxa noves actuacions per oferir a la ciutadania més i millors serveis”. “Tot plegat”, diu, “sense renunciar al compromís de garantir els ajuts socials per cobrir les necessitats bàsiques de persones i famílies del municipi amb dificultats i, en la mesura que els recursos econòmics ens ho permetin, incrementant determinades línies d’ajut o creant-ne de noves”.

Com a novetat, el pressupost municipal per a l’any vinent inclou una partida destinada a fer un primer estudi demogràfic i de necessitats per tal de començar a planificar la futura construcció d’un equipament de serveis integrals destinat a la gent gran, que podria incloure una residència. A més, augmenten els recursos econòmics per millorar el transport públic, la recollida de residus i l’estat de les voreres del municipi, així com per col·locar més mobiliari urbà i jocs infantils. També destaca el fet que s’incrementa la partida de Cooperació per a l’any vinent, “de manera que s’assoleix el compromís de l’equip de govern de destinar l’1% dels ingressos propis del pressupost municipal a projectes de solidaritat”, destaca Playà.

Pel que fa a les inversions, per a l’exercici 2018, l’equip de govern ha presentat un pressupost inicial de 464.244 euros que es preveu ampliar un cop tancat l’exercici 2017 i coneguts els possibles superàvits. D’aquests diners, uns 275.000 euros es destinaran a l’arranjament de voreres de tot el municipi que, segons l’alcalde, Joan Playà, “serà una de les prioritats en actuacions sobre la via pública per al proper any”.

 

Oberts al diàleg

El pressupost de l’Ajuntament per al 2018, que s’ha aprovat amb els vots a favor del PSC i AC, l’abstenció d’ERC i el vot en contra de PDeCAT i Ciutadans; ha estat fruit d’una proposta de l’equip de govern que ha comptat amb les aportacions dels grups municipals, amb els quals s’ha dialogat obertament abans de presentar el document final.

Els grups de l’oposició han coincidit a lamentar la rebaixa d’un 40% de les partides d’Ocupació i Promoció Econòmica, que l’equip de govern va justificar com a fruit d’un reajustament econòmic motivat, entre d’altres aspectes, pel procés de recuperació d’alguns serveis que s’havien externalitzat. La portaveu del PDeCAT, Natàlia Boya, que considera que “s’ha presentat un pressupost poc representatiu de les necessitats del municipi”, va reclamar que es recuperi la partida de Turisme; i la portaveu d’ERC, Isabel Méndez, va criticar que projectes com el del  Teatret i la Casa de les Tradicions no estiguin previstos en un pressupost que, denuncia, “redueix el suport al comerç local just quan està previst fer la pacificació del centre urbà”.

Pel que fa al PSC, el seu portaveu, David Vidal, va remarcar que la voluntat del seu grup municipal és “treballar per Castellbisbal i sumar” i va agrair a l’equip de govern que, després de dos mesos de converses, el pressupost per al 2018 incorporés moltes de les seves propostes, com ara una línia d’ajuts per subvencionar el transport públic als joves del municipi que estudien fora de Castellbisbal o la inversió necessària per poder disposar d’una aula de formació ocupacional homologada.

 

Darrera actualització: 18.12.2018 | 16:17