Crònica del ple ordinari del mes de març

Dilluns, 3 d'abril de 2023 a les 00:00

Durant la sessió, celebrada el 27 de març, s’ha aprovat el Pla de mesures antifrau de l’Ajuntament i l’adhesió de Castellbisbal a l’empresa pública TERSA per  a la prestació de tot tipus d’activitats i serveis relacionats amb l’energia.  


Un dels primers punts tractats al Ple municipal del mes de març va ser la justificació de les assignacions econòmiques atorgades als grups polítics l’any 2022, aprovada amb el vot favorable de tots els grups.

També per unanimitat, es va donar llum verda a la modificació del pressupost municipal vigent.  L’acord consisteix en retirar 12.000 euros de l’actual romanent de tresoreria per destinar-los, íntegrament, a un crèdit extraordinari que permeti finançar la incorporació de l’Ajuntament com a soci de l’empresa pública Tractament i Selecció de Residus (TERSA). 

Aquesta adhesió, precisament, es va debatre a continuació i va comptar amb l’aprovació de tots els grups municipals, que han donat el seu vistiplau definitiu a la compra d’accions de TERSA, l’empresa pública que gestiona Barcelona Energia a l’àrea metropolitana. Aquesta decisió permetrà avançar encara més en l’aposta estratègica del municipi per accelerar la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic.

El següent punt que es va tractar durant la sessió plenària va ser el de la constitució d’una comissió d’estudi per a la creació i l’establiment dels Serveis Municipals d’Atenció Domiciliària (SMAD) de Castellbisbal. Aquest acord, aprovat també per unanimitat, dona resposta als requeriments jurídics actuals que estableixen que per la creació d’un servei públic i/o una activitat econòmica vinculada cal crear una comissió d’estudi. L’aprovació d’aquesta comissió, per tant, és únicament un tràmit formal que, com va defensar la regidora de Serveis a les Persones, Melania Solís, no té incidència sobre la prestació dels serveis d’atenció domiciliària que ja ofereix l’Ajuntament i que són el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD), el Servei d’Atenció a la Llar (SALL), el Servei de Teleassistència (TLA) i el Servei d’Àpats a Domicili.

A continuació es va sotmetre a aprovació el Pla de Mesures Antifrau de l’Ajuntament, requisit indispensable per poder accedir als fons europeus Next Generation i que a l’hora reforça el compromís municipal amb la lluita contra el conflicte d’interès, el frau i la corrupció. El Pla, aprovat amb el vot favorable de tots els grups municipals, contempla l’adopció d’un Codi ètic i de conducta, l’activació d’una bústia ètica com a canal de denúncies i la creació de l’Autoritat de Gestió del pla, entre d’altres mesures.

Les aprovacions, també per unanimitat, del Pla Normatiu per a l’any 2023 i del Pla Local d’Adaptació al Canvi Climàtic per al període 2022-2030 van ser els temes tractats a continuació.

Finalment, es va abordar l’acord per aprovar, inicialment, la modificació de l’ordenança municipal de circulació viària. La regidora de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Glòria Martínez, va argumentar que la norma no es modifica des de l’any 2004 i que necessita una actualització per tal d’adequar-la a la normativa vigent i als nous usos i necessitats de la població. La proposta de modificació de l’ordenança va comptar amb el vot favorable de Ciutadans,  el PSC, JxCAT i Alternativa. ERC es va abstenir i la CUP va votar en contra.

Darrera actualització: 03.04.2023 | 12:55