El futur equipament de la gent gran obté els informes favorables de la Generalitat

Dimarts, 8 de març de 2022 a les 00:00

Actualment l’Ajuntament està preparant el concurs d’idees que cal fer abans d’encarregar el projecte constructiu i dur a terme la licitació de les obres del nou equipament de la gent gran


El futur equipament de la gent gran que està previst construir a Can Costa i que disposarà d’una residència i un nou centre de dia acaba de rebre el vist i plau de la Generalitat de Catalunya. D’una banda, la Direcció General de Serveis Socials ha emès recentment el seu informe favorable perquè l’Ajuntament pugui assumir les competències legals en la prestació del servei i per l’altra, la Direcció General de Política Financera també ha aprovat la viabilitat econòmica del projecte.

Rebre aquests informes favorables de la Generalitat era un pas necessari per a la futura construcció del nou equipament de la gent gran.  Una comissió d’estudi, constituïda al novembre de 2020 i on estan representats tots els grups municipals, ha estat l’encarregada de fer tota la tramitació necessària per justificar la viabilitat i fortalesa del projecte i aconseguir el vist i plau del govern autonòmic, que és qui té les competències en els serveis d’atenció i cura a la gent gran.

El treball d’aquesta comissió d’estudi ha rebut el vot favorable de tots els grups municipals que, durant el darrer Ple, celebrat el passat 28 de febrer, va aprovar per unanimitat la tramitació feta fins ara.

El nou equipament, més a prop

Actualment, l’Ajuntament ja està preparant els plecs de condicions per poder convocar el concurs d’idees del futur equipament de la gent gran, un tràmit que per llei s’ha de fer abans d’encarregar el projecte constructiu. A hores d’ara també s’està revisant i actualitzant el projecte d’urbanització de l’entorn del solar del passeig dels Eucaliptus de Can Costa on està previst ubicar l’equipament, donat que s’hauran de dur a terme aquestes obres abans o paral·lelament a la construcció del centre de serveis.

“La posada en marxa d’un equipament per a la gent gran d’aquestes característiques, amb una inversió que superarà els 10 milions d’euros, i la qualitat dels serveis que es volen oferir a la població, està sotmesa a una tramitació complexa, en la qual ja s’està treballant, però que encara es pot allargar uns dos anys fins que es puguin veure iniciades les obres”, assenyala l’alcalde, Joan Playà.

Darrera actualització: 08.03.2022 | 09:11