Injecció de prop d’un milió d’euros al pressupost municipal del 2022

Dijous, 6 d'octubre de 2022 a les 00:00

El Ple de l’Ajuntament també dona llum verda a la modificació del servei de cessió temporal de material ortopèdic i aprova una moció demanant el traspàs de Rodalies RENFE a la Generalitat.


El Ple del mes de setembre ha aprovat una modificació de crèdit del pressupost municipal del 2022 per poder afrontar l’augment de preus de l’energia elèctrica que, a l’igual que afecta a les economies familiars, del comerç i la indústria, també està condicionant els comptes de l’Ajuntament. 

En total, s’injectaran uns 958.000 euros al pressupost ordinari, provinents del romanent de tresoreria acumulat d’anys anteriors. La majoria d’aquests diners, uns 723.000 euros, es destinaran a fer front a les factures de l’energia elèctrica.

“La despesa prevista inicialment per aquest concepte durant tot aquest any 2022 era d’uns 800.000 euros aproximadament, però amb els increments de preus que estem patint és molt probable que la xifra gairebé es dupliqui i superi el milió i mig d’euros”, reconeix l’alcalde, Joan Playà.

Aquesta nova modificació pressupostària, la sisena en el que portem d’any, s’ha aprovat amb els vots a favor d’AC, JxCAT, PSC i la CUP i l’abstenció d’ERC i Cs.

Modificació del servei de cessió temporal de material ortopèdic

El Ple de l’Ajuntament també ha donat llum verda a la modificació de l’ordenança municipal reguladora de l’ús i funcionament de la cessió temporal del material ortopèdic, que es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups a excepció d’ERC, que es va abstenir.

Un cop s'aprovi definitivament la modificació, la gestió del servei estarà centralitzada a Can Margarit, on, en horari d’atenció al públic, s’hauran de fer les sol·licituds del material en préstec, ja siguin cadires de rodes, crosses, caminadors o altres aparells ortopèdics. A més, s’elimina l’obligació de deixar una fiança per la cessió de crosses i es limita a un any la durada màxima dels préstecs de material.

Traspàs de Rodalies RENFE

Un altre dels punts destacats del Ple del setembre va ser l’aprovació d’una moció presentada per JxCAT i AC amb l’adhesió d’ERC demanant el traspàs de Rodalies RENFE a la Generalitat.

El text, que també exigeix al Govern de l’Estat que executi urgentment les inversions promeses al sistema ferroviari català, va comptar amb els vots a favor d’AC, JxCAT, ERC i la CUP, l’abstenció del PSC i el vot en contra de Cs.

Darrera actualització: 06.10.2022 | 15:06