L’Ajuntament congela els impostos i taxes municipals per vuitè any consecutiu

Divendres, 4 de novembre de 2022 a les 00:00

La mesura vol que en l’actual context d’inflació elevada i encariment de preus, les economies familiars no hagin de suportar encara més càrregues.


Per vuitè any consecutiu, l’Ajuntament congelarà tots els impostos i taxes que poden afectar les economies familiars. L’any 2023, per tant, no hi haurà cap increment en els rebuts de l’IBI, l’impost de vehicles o el de construccions i obres, que són alguns dels que afecten de manera més directe a la ciutadania. Tampoc es modifica l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), que afecta a totes les industries locals i que es manté invariable per sisè any consecutiu.

L’acord es va prendre durant el Ple municipal celebrat dilluns passat, 31 d’octubre, amb els vots a favor d’Alternativa, Junts per Catalunya, Ciutadans i la CUP, i les abstencions del PSC i ERC.

Canvis en l’IBI industrial

La principal novetat de cara a l’any vinent és que, d’acord amb el que preveu la Llei d’Hisendes Locals, s’aplicarà un nou coeficient en els rebuts de l’IBI dels immobles d’ús industrial que tinguin el valor cadastral més alt. Aquest coeficient, que passarà del 0,57 % actual al 0,65 %, només es podrà aplicar a un 10% del total dels rebuts de l’IBI de categoria industrial. 

“En total, seran menys de 50 rebuts de l’IBI industrial els que veuran incrementat el seu import i aquests corresponen als immobles que tenen un valor cadastral superior als 2,4 milions d’euros, generant un augment d’ingressos al pressupost municipal de prop de 230.000 euros”,

destaca l’alcalde, Joan Playà. Segons Playà,

“aquesta modificació afectarà únicament als patrimonis immobiliaris més alts del municipi, tots ells de caràcter industrial, el que permetrà a l’Ajuntament, ara i en un futur, disposar de més ingressos sense necessitat d’afectar per igual a tot el sector industrial ni a les economies familiars”.

Es mantenen les bonificacions

Les ordenances de l’any vinent també mantenen totes les bonificacions existents, com ara les que volen incentivar l’economia local, les que promouen l’estalvi energètic o bé la reducció del rebut de l’IBI que s’aplica a les famílies nombroses o a les persones propietàries de pisos que es posen a disposició de la Borsa de Lloguer Social. 

Darrera actualització: 04.11.2022 | 09:15