S’incrementa en prop d’un 10 % la quantia de les ajudes municipals de caràcter social

Dimecres, 5 d'octubre de 2022 a les 00:00

El Ple de l’Ajuntament modifica el Reglament regulador de prestacions econòmiques socials per adaptar-lo al moment de crisi actual i a l’encariment dels preus de serveis bàsics com ara l’alimentació, els subministraments i l’habitatge.


El Ple municipal, per unanimitat, ha aprovat la modificació del Reglament regulador de prestacions econòmiques de caràcter social, una eina que té com a objectiu regular les ajudes econòmiques que atorga l’Ajuntament a persones en situacions d’especial necessitat social i/o emergència.

Segons la regidora de Serveis a les Persones, Melani Solís,

“la modificació del reglament respon a la necessitat d’adaptar-lo a l’encariment de la vida i a la voluntat de donar una resposta immediata a aquelles situacions de més risc i vulnerabilitat, oferint més igualtats reals d’oportunitats”.

En aquest sentit, el nou reglament incrementa en prop d’un 10 % el barem màxim de renda disponible que dona accés a les prestacions. També augmenta en un 10 %  la quantitat econòmica que es pot percebre amb els ajuts i el topall del consum responsable en els subministraments energètics passa de 100 a 150 euros al mes per factura i família.

Més de 126.500 euros en ajuts socials

Els primers vuit mesos d’aquest any 2022, l’Ajuntament ja ha invertit 126.731 euros en ajudes socials per alimentació, el pagament de serveis bàsics com la llum o el gas, per donar suport a l’escolaritat o per afrontar els rebuts del lloguer o la hipoteca de l’habitatge, entre d’altres. Aquesta xifra ja supera el total de prestacions socials atorgades l’any 2019, quan s’hi van destinar 119.000 euros. 

“Aquest increment de la despesa municipal en ajuts socials evidencia l’augment de les vulnerabilitats i de les situacions d’especial necessitat i emergència social de les persones”, adverteix la regidora Melani Solís, que assenyala que “amb la modificació del reglament l’Ajuntament disposa de més eines per garantir que tothom pugui cobrir les seves necessitats bàsiques”.

Darrera actualització: 05.10.2022 | 12:42