Exposicions, mostres de documents i publicacions

Entre les funcions de l’arxiu està la difusió dels documents a través d’exposicions i publicacions, a continuació podeu trobar la informació de les exposicions que es duen a terme o les finalitzades amb documents de l’arxiu municipal.

Mostra documental: 40 anys. El retorn dels ajuntaments democràtics a Castellbisbal

Mostra documental en conmemoració del 40 aniversari dels ajuntaments democràtics, i en motiu del Dia Internacional dels Arxius. A través de documents de l’Arxiu Municipal es retraten les primeres eleccions municipals democràtiques a Castellbisbal després de la dictadura.

Es pot consultar el catàleg de la Mostra Documental al  PDF adjunt.

Mostra documental:

Coincidint amb el Dia Internacional dels Arxius 2018, del 8 al 28 de juny de 2018 l’Arxiu Municipal de Castellbisbal ha organitzat una mostra documental dedicada a l'arquitecte Armando Mas Tulla en ocasió del centenari del seu naixement i trenta aniversari de la seva mort. Fou un arquitecte i urbanista actiu a Castellbisbal els anys 60, autor de projectes d'obra pública i xalets de segona residència.

Es pot consultar el catàleg de la Mostra Documental al PDF adjunt.

Mostra documental: "Castellbisbal al segle XVIII. Una aproximació"

Cada 9 de juny els arxius de tot el món commemorem la creació, l’any 1948, del Consell Internacional dels Arxius de la UNESCO. Coincidint amb aquesta data volem difondre el nostre patrimoni documental amb la mostra de dos documents històrics de l’Arxiu Municipal de Castellbisbal que, conjuntament amb la reproducció d’un altre document, ens expliquen alguns aspectes de la vida quotidiana al Castellbisbal del segle XVIII.

Des del dia 9 de juny a l’1 d’agost de 2014 al vestíbul de l’Ajuntament de Castellbisbal (De dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 hores) podeu visitar aquesta mostra de forma lliure i gratuïta.
Podeu consultar en línia el catàleg de la mostra:

Catàleg de la mostra documental Castellbisbal al segle XVIII. Una aproximació

Mostra documental: "Castellbisbal 180 anys enrere: la primera Guerra Carlina (1833-1840)"

Del 3 al 21 de juny de 2013, al vestíbul de l’Ajuntament es va dur a terme la mostra documental sobre els efectes de la Primera Guerra Carlina (1833-1840) a Castellbisbal. S’oferiran visites comentades a la mostra.

Amb aquesta mostra Castellbisbal se va sumar per primer cop a la celebració del Dia Internacional dels Arxius que es du a terme a tot el mon el 9 de juny. La mostra va permetre resseguir a través d’una vintena de documents que formen part del fons de l’Arxiu Municipal les conseqüències que va tenir, a Castellbisbal, la Guerra Civil de 1833-1840 que va enfrontar els partidaris de la reina Isabel II, amb els del pretendent Carlos María Isidro de Borbón (Carles V). Malgrat que Castellbisbal no va ser el centre de batalles o fets bèl•lics remarcables, les conseqüències es van fer sentir de forma important tant amb un augment dels tributs que havien de pagar per al sosteniment dels dos exèrcits que estaven en conflicte, com pels atacs, robatoris i fins i tot segrestos que varen patir alguns habitants.

Catàleg Castellbisbal 180 anys enrere: la Primera Guerra Carlina (1833-1840)

Darrera actualització: 05.07.2019 | 13:23
Darrera actualització: 05.07.2019 | 13:23