Una setantena de persones participen en la jornada de presentació del PEC

Dimarts, 24 de març de 2015 a les 10:30

El Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) ha de definir quines són les prioritats i estratègies que han de guiar l’acció educativa municipal.

 


L’Ajuntament de Castellbisbal, mitjançant la Regidoria d’Educació i amb la col·laboració de la Regidoria de Participació Ciutadana i la Diputació de Barcelona, ha iniciat el camí per elaborar per primera vegada el Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) de Castellbisbal, un document que ha de definir quines són les prioritats educatives del municipi i identificar quins principis, objectius, metodologies i programes han de guiar l’acció educativa local.

“Volem que la confecció del PEC sigui un procés obert i participatiu, perquè partim de la idea que l’educació no és responsabilitat exclusiva de l’escola i de la família, sinó que tota la ciutadania és un agent educatiu de primer ordre”, destaca l’alcaldessa i regidora d’Educació, Dolors Conde. Per això, i amb la voluntat de fer partícip d’aquest projecte a tota la població, el matí del dissabte, 21 de març, es va fer una jornada de presentació del PEC, oberta a la ciutadania, que va comptar amb l’assistència d’una setantena de persones.

La jornada es va obrir amb un acte de benvinguda a càrrec de l'alcaldessa i la ponència sobre Educació i Territori que va impartir el professor de la Universitat de Vic, Antoni Tort Bardolet.

Durant la trobada, que va tenir com a lema El Projecte Educatiu de Ciutat compta amb tu!, es van crear grups de treballs per aprofundir en aspectes com ara les possibilitats educatives a Castellbisbal més enllà de l’escola, la relació entre els agents educatius o l’oferta formativa al llarg de la vida.

A més, i fruit del treball de la jornada, s’ha constituït una comissió que haurà d’organitzar el Fòrum PEC que està previst que se celebri a la tardor. En aquest fòrum, que serà obert a tota la ciutadania, és on es consensuaran i es definiran els objectius i les estratègies en l’àmbit de l’educació que permetran definir-hi les activitats relacionades.

Darrera actualització: 21.07.2021 | 10:59