Posicionament sobre els canvis a la L67 de bus que uneix Barcelona i Castellbisbal

Dimecres, 19 de juliol de 2017 a les 13:37

En relació amb les peticions de revisió del nou horari de la línia L67 d’autobús que es va posar en marxa el passat 1 de juny, l’Ajuntament de Castellbisbal vol posar de manifest un conjunt de consideracions.

  • La L67 no és una línia municipal. Els canvis que s’operen en la línia són únicament autoritzats pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, sense que els ajuntaments interessats (El Papiol, Molins de Rei i Castellbisbal) tinguem cap competència en el tema.
  • Els canvis efectuats a la L67 no impliquen una reducció del servei, sinó una ampliació. S’ha incorporat una nova expedició de dilluns a divendres, amb sortida a les 8.00 hores de Castellbisbal, que permet entrar a Barcelona abans de les 9.00 hores, donat que és un servei directe que no té parada a Molins de Rei.
  • Malgrat que els dies feiners de dilluns a divendres el bus ja no té la parada d’inici i final al carrer Urgell de Barcelona sinó a la Plaça de la Reina Maria Cristina, entenem que aquest fet no ha de representar cap altre perjudici que la necessitat de fer transbordament a altres línies de transport públic, tenint en compte que el temps de recorregut total és igual o inferior al que li representaria al bus de la L67 arribar fins al carrer Urgell. En aquest sentit, cal destacar que des de la Plaça de la Reina Maria Cristina es poden efectuar transbordaments amb la T1, T2 i T3 del Trambaix, amb les línies 7, 33, 63 i 67 dels busos de la TMB i amb la L3 del Metro. A més, segons dades facilitades per Autos Castellbisbal, empresa que gestiona el servei de la L67, només 17 viatgers al dia (suma total dels usuaris de Castellbisbal i d’El Papiol) arribaven fins al carrer Urgell.
  • La reestructuració del servei de la L67 no perjudica els estudiants, sinó tot el contrari, els beneficia. Especialment els de la Universitat de Barcelona que tenen les seus de les facultats a l’avinguda Diagonal i han guanyat una expedició que no existia a l’hora punta d’entrada a Barcelona els matins dels dies laborables.
  • La Generalitat de Catalunya és la responsable de la tramitació dels canvis; a l’Ajuntament de Castellbisbal ens consta que, en tot moment, s’ha seguit el procediment administratiu i el període d’al·legacions obligatori.
  • Com a Ajuntament seguirem de prop l’encert o el desencert d’aquesta reestructuració del servei de la L67 i, un cop passat el temps necessari, analitzarem i valorarem els resultats, comptant amb l’opinió i la participació dels usuaris.
Darrera actualització: 13.12.2019 | 17:58