Oberta al públic l'exposició d'Adjutori Segarra

Dilluns, 9 de juny de 2014 a les 17:05

La inauguració de la mostra dedicada a Adjutori Segarra ha estat un dels actes centrals del Tricentenari a Castellbisbal.

Per commemorar el Tricentenari a Castellbisbal, l'Àrea de Cultura ha preparat una exposició dedicada un castellbisbalenc, Adjutori Segarra, que fou cap de voluntaris a cavall, durant la Guerra de Successió, i que, a més, va participar en la defensa de la ciutat de Barcelona, durant el setge.

Les peces de l'exposició

Mitjançant documents, la mostra explica com va viure Adjutori Segarra i relata els fets bèl·lics en què va participar, en un treball d'investigació que ha realitzar l'Arxiu Municipal de l'Ajuntament de Castellbisbal, en col·laboració amb l'Arxiu de la Parròquia. A l'exposició, també s'hi pot veure la bandera de Santa Eulàlia, que ha estat cedida per l'Ajuntament de Barcelona, de forma excepcional.

Els qui visitin la mostra també trobaran reproduccions de pintures, gravats i d'altres elements iconogràfics de 1714, així com els dibuixos de Francesc Riart o armament de 1700, cedit pel Museu Històrico-militar de Figueres,

Homenatge a Adjutori Segarra, a l'auditori

L'exposició es va inaugurar just després que es fes un homenatge a Adjutori Segarra, a l'auditori d'Els Costals. Va ser un acte institucional que va comptar amb la presència del comissari del Tricentenari, Miquel Calçada, així com de l'alcaldessa de Castellbisbal, Dolors Conde, i del regidor de Cultural, Martí Ribas. L'acte, va comptar, a més, amb l'historiador Francesc Serra, autor del llibre Els herois de 1714. Els defensors de Catalunya, l'obra, a partir de la qual, s'ha pogut conèixer la figura d'Adjutori Segarra.

Darrera actualització: 27.09.2019 | 15:32