Avui comença una setmana plena d’actes per abordar la sexualitat des de diversos punts de vista

Dimarts, 26 de novembre de 2019 a les 12:17

Entre d’altres, es tractaran qüestions com el sexe i el desig a l’època digital, les realitats LGTBI+ o les situacions de desigualtat que es poden produir en una relació de parella.


Just després que ahir finalitzessin les jornades Drets per a tothom, avui comencen les activitats de la Setmana de la Sexualitat. La regidora de Joventut, Melania Solís ha explicat que “tot i que es tracta de dues propostes independents entre elles, s’han fet coincidir en el temps per considerar que mantenen un estret lligam, ja que, en el fons, totes dues aborden qüestions relatives als drets i a la igualtat de les persones”.

En el cas de la Setmana de la Sexualitat, però, els actes es centraran en aspectes com el dret a viure en relacions on no existeixin els abusos o el dret a la integritat física abordant, a través d’un taller de dansa, el que representa la mutilació genital. També es dedicarà un espai per fer un debat sobre les realitats LGTBI+ i es faran activitats commemoratives del Dia Internacional per la Lluita contra la SIDA que se celebrarà diumenge, 1 de desembre.

La Setmana de la Sexualitat començarà aquesta tarda amb una xerrada a càrrec de l’escriptora Marta Roqueta en la qual es presentarà el llibre De la poma a la pantalla. Amor, sexe i desig a l’època digital i, a partir d’aquí, hi haurà activitats cada dia fins dissabte.

La celebració de la Setmana de la Sexualitat és una de les propostes que va ser escollida en el procés de pressupostos participatius de Joventut que es va celebrar a finals de l’any passat.

Darrera actualització: 26.11.2019 | 12:46