Castellbisbal serà Ciutat Gegantera 2019

Dilluns, 5 de febrer de 2018 a les 18:30

El nomenament comporta la celebració d’una Trobada gegantera amb 70 colles de tot Catalunya i un ampli programa d’activitats durant tot l’any

Castellbisbal ha estat escollit com el municipi que ostentarà el títol de Ciutat Gegantera al 2019. Així s’ha decidit en l’Assemblea General de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya que s’ha celebrat aquest dissabte i en el decurs de la qual la regidora de Cultura, Susanna Solé, va presentar el nostre municipi i va descriure’n el patrimoni històric i cultural.

El nomenament com a Ciutat Gegantera comportarà que Castellbisbal aculli múltiples activitats relacionades amb el món geganter tot i que la principal serà una trobada en la qual hi participaran 70 colles procedents de tot Catalunya i que es farà al juny de l’any que ve.

La iniciativa de ser ciutat Gegantera està impulsada i liderada per la Colla Gegantera del poble, però l’Ajuntament hi ha donat el seu suport des del primer moment. Així es va fer palès en  Ple del mes de novembre durant el qual es va aprovar, per unanimitat de tots els grups polítics, una moció presentada pels geganters  on es defensava la candidatura potaroja.

Programa d’activitats
La commemoració de la Ciutat Gegantera 2019 coincidirà amb la celebració del vint-i-cinquè aniversari de la presentació dels gegants del poble, en Manel i la Vicenta, i comptarà amb un ampli programa d’activitats que començarà aquest 2018 i que tindrà per objectiu fer arribar la tradició dels gegants a tots els racons de Castellbisbal i difondre el valor tant de les figures com de les respectives músiques i balls. En aquest sentit, per exemple, es vol posar en marxa el projecte Gegants a l’escola i es fomentarà la creació d’una xarxa de voluntaris per col·laborar amb l’organització de totes les activitats previstes.

El nomenament també comportarà que durant tot l’any 2019, els geganters castellbisbalencs facin ballar, en les cercaviles, els gegants de l’Agrupació de Colles Geganteres: en Treball i na Cultura.

Darrera actualització: 07.06.2019 | 10:12