El centre de dia de la gent gran El Serral celebra el seu quinzè aniversari

Dimarts, 22 de febrer de 2022 a les 00:00

Aquest servei municipal ha anat evolucionant al llarg d'aquests 15 anys i s'ha adaptat a les necessitats dels usuaris i usuàries i les seves famílies, posant en valor un model d’atenció centrat en la persona


Aquest mes de febrer el centre de dia municipal de la gent gran El Serral, gestionat per Accent Social, fa 15 anys que va obrir les seves portes per primera vegada. Per celebrar aquest aniversari, el personal de l'equipament ha preparat un vídeo commemoratiu amb un recull de fotografies d'aquests 15 anys i el testimoni de famílies i persones usuàries que han volgut compartir com ha estat i és la seva experiència al centre de dia municipal.

Al llarg d'aquests 15 anys, l'activitat d’El Serral ha anat evolucionant en paral·lel a les necessitats de les persones usuàries i les seves famílies, amb un model d'atenció centrat en la persona, que potencia la presa de decisions dels usuaris i les usuàries respectant les seves preferències i tenint en compte la seva biografia, els seus gustos i el seu estil de vida.

“Hem establert vincles afectius força intensos i recíprocs amb les persones usuàries, les famílies i entre tot l'equip de treballadores i treballadors”, destaca la directora del centre, Anna Arévalo.

 

Un equipament segur

Després de mesos tancats a causa de la pandèmia, al juliol de l’any passat El Serral va tornar a obrir portes adaptant totes les activitats i reacondicionant els espais per garantir la seguretat de les persones usuàries, que actualment són unes 17. Complint amb totes les mesures per prevenir la COVID-19, actualment es fan tallers de manualitats i de psicoestimulació, com ara sessions de lectura en veu alta o de càlcul. També s'han recuperat les sessions de fisioteràpia i l’activitat de l’hort, sempre que el temps acompanya. A més, es fan tallers de cuina, costura i estètica, cinefòrum i enguany, com a novetat, es fan classes de musicoteràpia, fruit d’una col·laboració amb l’Escola Municipal de Música Miquel Blanch.

Actualment El Serral disposa d’un equip multidisciplinar format per gerocultores, infermeres, una fisioterapeuta, una psicòloga, una treballadora social, una educadora social, una podòloga, una perruquera, una conserge, personal de neteja i un servei de transport adaptat, que recull i torna a casa a les persones usuàries que ho necessiten.

Darrera actualització: 22.02.2022 | 13:25