Els llums de Nadal s’apagaran abans per estalviar energia

Dilluns, 7 de novembre de 2022 a les 00:00

La mesura, que busca l’equilibri entre estalviar i mantenir el dinamisme del comerç, permetrà reduir un 18 % el consum energètic.


Amb l’objectiu d’estalviar en el consum energètic que genera la decoració de Nadal, l’Ajuntament ha decidit reduir el temps que estarà encès l’enllumenat nadalenc al carrer. En concret, el llums de Nadal s’apagaran una hora abans respecte a l’horari d’anys anteriors. La mesura, que busca l’equilibri entre estalviar i mantenir el dinamisme del comerç, permetrà reduir un 18 % el consum energètic. 

L’enllumenat de Nadal s'encendrà la tarda del 2 de desembre, durant un acte especial que, com ja és costum, donarà el tret de sortida a la celebració de les festes nadalenques a Castellbisbal. La previsió es apagar-los definitivament passat Reis, el cap de setmana del 7 i 8 de gener.

Divendres i dissabtes, els llums de Nadal s’apagaran a les 23.00 hores i la resta de dies a les 22.00 hores. A més, durant les tres dates més assenyalades de les festes, el 24 i el 31 de desembre i el 5 de gener, els llums estaran encesos fins a la una de la matinada.

El cost aproximat que té la instal·lació dels llums de Nadal enguany és d’uns 33.000 euros, una despesa que finança íntegrament l’Ajuntament.

Darrera actualització: 07.11.2022 | 11:40